După mai multe vizite în România, primarul Chișinăului spune că e urmărit și că i se pregătește arestarea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
După mai multe vizite în România, primarul Chișinăului spune că i se pregătește arestarea   /   Sursă foto: Facebook Ion Ceban
După mai multe vizite în România, primarul Chișinăului spune că i se pregătește arestarea / Sursă foto: Facebook Ion Ceban
După ce și-a intensificat vizitele în România, primarul Chișinăului spune că este filat și că i se pregătește arestarea.

Edilul Chișinăului, Ion Ceban, susține că riscă să fie arestat. El a declarat în această dimineață că este urmărit la fiece pas. Ba mai mult, s-ar pregăti percheziții la oficiu și domiciliu, iar ulterior ar urma și să fie arestat.

”În această săptămână am fost informat că sunt urmărit la fiecare pas. Se ocupă oameni serioși și structurile speciale pentru a face tot posibilul ca să mă murdărească. Mesajul meu este: Nu vă chinuiți să aflați despre unde sunt intrările în primărie și în cabinetul meu. Cheile de cabinet sunt la paza de la intrare, iar cheia de la ușa casei o pun aici, la birou”, a declarat Ion Ceban.  

În acest context, Ion Ceban, declară că nu are ce ascunde, scopul fiind arestul său pentru câteva zile sau luni în scopul denigrării.

”Nu am ce ascunde și nu îmi este frică, chiar dacă vi se cere, stimați angajați din structurile de stat, să mă șantajai și pregătiți percheziții la birou, la domiciliu. Eventual cu arestul meu pe câteva zile, luni sau chiar mai mult. Vă invit, a declarat Ion Ceban”, declară Ceban.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că asupra sa se pregătește un atac concertat care are drept scop denigrarea imaginii sale, iar în spatele acestor acțiuni, potrivit lui Ceban, ar sta partidul de guvernământ, scrie Dosarmedia.md.

Vizite regulate în România

În ultimele luni, Ion Ceban a efectuat mai multe vizite oficiale în România, unde a purtat discuții cu autoritățile publice locale și centrale. Ultima întrevedere a avut-o în weekend cu primarul Sibiului, Astrid Fodor. 

„Am avut o întrevedere foarte bună cu primarul orașului Sibiu, Astrid Fodor.

Am discutat despre proiectele care pot fi realizate împreună și care pot apropia orașele noastre, inclusiv prin semnarea unui acord de colaborare. Cum a spus Doamna Primar, avem multe de învățat reciproc.

În scurt timp ne-am propus să avem o ședință în format mai larg și să creăm o foaie de parcurs cu privire la acțiunile de mai departe.

M-am bucurat să aud că evoluează trupa Alternosfera din Chișinău în centrul Sibiului care este îndrăgită de către localnici.

Desigur am propus să avem mai multe evenimente socio-culturale pe care le putem organiza în comun cu primăria Sibiu începând cu anul viitor.

Din partea Astrid Fodor am găsit deschidere și suport pentru Chișinău în realizarea mai multor proiecte comune în diverse domenii.

Orașul Sibiu are o istorie fantastică și s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Exemplele bune cu siguranță le puteam prelua la Chișinău. Am comunicat despre dorința de a schimba lucrurile în continuare în capitala Republicii Moldova.“, a scris Ceban pe Facebook acum 2 zile.

Politicienii din Republica Moldova renunță la „limba moldovenească“ și spun că vorbesc „limba română“

Mulți politicieni din stânga Prutului declară că limba pe care o vorbesc se numește „moldovenească“, însă anul acesta, mai mulți susținători ai așa-zisei limbi moldovenești și-au arătat atașamentul pentru „limba română“.

Ion Ceban, primarul Chișinăului, reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a fost primul care a dat un mesaj de susținere pentru limba română. Acesta a postat un mesaj simplu pe pagina de Facebook.

Primarul Chișinăului este un apropiat al lui Igor Dodon, președintele Republicii până în 2020, un susținător al limboo moldovenești. De altfel, Ceban a spus în trecut, într-o emisiune televizată în limba rusă, că el vorbește „limba moldovenească“ (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel