Va fi CALD de CRĂCIUN. Peste 10 grade în București. La noapte, vor fi MINUS 10 grade. Iată cum va fi vremea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După ger, vin PLOILE. Mihaela Raicu, meteorolog ANM: Vremea se va încălzi  / Foto: Pixabay
După ger, vin PLOILE. Mihaela Raicu, meteorolog ANM: Vremea se va încălzi / Foto: Pixabay
Mihaela Raicu, meteorolog de serviciu al ANM, a spus cum va fi vremea în zilele ce urmează, inclusiv de Crăciun.

Meteorologul Mihaela Raicu a anunțat când se încălzește vremea. În anumite zone ale țării, ninsoarea se va transforma în ploaie.

"Pe parcursul zilei de astăzi, vremea va fi rece, chiar deosebit de rece acum în orele dimineții. La această oră avem valori sub -10 grade, se mai înregistrează pe alocuri, în zonele depresionare din estul Transilvaniei și bineînțeles, în zonele de munte. În orele amiezii ne așteptăm ca valorile termice diurne să se încadreze în general între -4 și 3 grade, iar în zona Capitalei maxima să fie 0-2 grade.

La noapte, valorile termice vor coborî sub -10 grade pe arii destul de extinse, în nord, în centru și în zonele deluroase din sud și est, și doar pe suprafețe mici în rest, iar mâine valorile diurne vor rămâne mai coborâte decât în mod normal la această dată, însă, treptat, se va încălzi vremea, încălzire comparabil vizibilă în vestul țării, în noaptea de joi spre vineri, iar mai apoi, pe parcursul zilei de vineri, maximele termice se vor încadra în general între 2 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul țării.

Vin ploile

Pentru finalul de săptămână, rămânem cu o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, iar precipitațiile, care în ultimele zile au fost predominant sub formă de ninsoare, acestea se vor transforma în mai ales ploi, cel puțin pe partea de vest și nord-est, unde valorile termice vor crește încă de joi noapte. Aici pătrunde o masă de aer mai caldă și precipitațiile vor fi în transformare.

Vremea de Crăciun

Pentru ziua de Crăciun ar trebui să înregistrăm la amiază valori ce se vor încadra între 2-3 grade pe partea de nord, și undeva între 13-15 grade în partea de sud, cu o maximă în jurul a 11 grade în zona Capitalei. În general, precipitațiile vor fi slab cantitative, iar vântul va prezenta unele intensificări în zonele de munte, acolo unde așa cum am precizat, vor fi pentru vineri ninsori în nordul Orientalilor, sâmbătă acestea vor fi mai ales pe creastă, iar de duminică și în restul zonei montane.", a explicat meteorologul Mihaela Raicu, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel