Data publicării:

După avioane, Rusia își pictează navele pentru a părea mai mici decât sunt / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Rusia pare că a încercat să camufleze cel puțin cinci dintre navele sale din Flota Mării Negre - inclusiv nava amiral. Forțele Kremlinului au pictat ambarcațiunile astfel încât acestea să pară mai mici decât sunt.

Flota Rusiei de la Marea Neagră a fost odată considerată puternică, dar cu o amenințare tot mai mare din partea atacurilor ucrainene, Moscova a apelat la o strategie a Primului Război Mondial pentru a o proteja, potrivit Sky News.

În ciuda faptului că nu are o flotă în sine, Ucraina a reușit să efectueze o serie de atacuri cu succes, inclusiv lovituri asupra sediului marinei ruse la Marea Neagră din Sevastopol în septembrie și asupra navei amiral Moskva, în aprilie 2022.

Acum, Rusia a pictat cinci dintre navele flotei, inclusiv nava Amiral Makarov, în ultimele două luni, în ceea ce analiștii descriu drept o încercare de a proteja flota „vulnerabilă”.

Flota Mării Negre (BSF) are aproximativ 30 de nave de război și are sediul în principal la Sevastopol, în Crimeea.

Am descoperit că prova și pupa a cinci nave de război, inclusiv Amiralul Makarov - care a devenit nava amiral a flotei după scufundarea Moskvei - au fost vopsite în albastru bleumarin sau negru între 26 mai și 4 iulie anul acesta.

Experții sugerează că pictura aplicată pe Amiral Makarov, pe nava soră Amiral Essen și pe navele Ivan Gobulets, Muromets și Grayvoron urmărește să distragă vizual amenințările ucrainene, inclusiv dronele marine, și să facă navele să pară mai mici.

Cercetătorii open-source au subliniat anterior că nava Amiral Essen pictată poate fi văzută și în imaginile satelitare. 

Analiştii spun că aceasta este o „nouă formă de pictură orbitoare” - o tehnică de momeală care foloseşte modele şi culori neregulate. Această tehnică a fost folosită pentru prima dată în Primul Război Mondial pentru a oferi protecţie împotriva bărcilor germane pe mare.

Analiştii spun că pictarea fiecărei părţi a ambarcaţiunii încearcă să o prezinte ca fiind mai mică decât este - ascunzând caracteristici cheie precum heliporturile. Deși momeala navală nu este nouă, aceasta spune câte ceva despre amenințarea pe care o reprezintă Ucraina.

CITEȘTE ȘI        -        Rusia pictează siluete de avioane strategice pe piste pentru a păcăli sateliții și dronele ucrainene / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel