După atâtea mâncăruri grele de la Paște, un ceai te poate salva. E ideal dacă te simți prea plin
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
După atâtea mâncăruri grele de la Paște, un ceai te poate salva.

Dacă te simți greu după ce ai mâncat drob de miel, friptură de miel, ciorbă de miel, cozonac, pască și multe altele, probabil că te simți extrem de obosit și îngreunat. 

Ce poți să faci? Să bei ceai. Iar o idee în acest sens este ceaiul Oolong. Are o mulțime de beneficii.

Ceaiul Oolong este un ceai situat între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. Oolong este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la arderea grăsimilor și de a stimula metabolismul. Antioxidanții și cofeina din ceai pot contribui la acest efect. Astfel ajută la gestionarea greutății.

Consumul regulat de Oolong poate reduce riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Antioxidanții din ceaiul Oolong pot proteja celulele creierului de deteriorare și pot îmbunătăți funcțiile cognitive. Consumul moderat de ceai Oolong poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este fbenefic pentru persoanele cu diabet sau cu risc crescut de diabet.

Acest ceai poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive. Astfel facilitează procesul de digestie și ajutând la reducerea disconfortului gastric. Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong sprijină sistemul imunitar. În acest mod, protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor.

Consumul regulat de Oolong poate contribui la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei, datorită conținutului său de minerale, precum calciu și magneziu.

Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Antioxidanții din ceaiul Oolong contribuie la menținerea sănătății pielii. Astfel procesul de îmbătrânire a pielii se reduce.

Compusurile antioxidante și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel