Dumitru Coarnă vrea PSD în Guvernul Ciucă: PNL să ne dea numărul de ministere la paritatea numărului de parlamentari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială
Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială
Deputatul Dumitru Coarnă (PSD) a declarat că partidul pe care îl reprezintă ar trebui să primească funcții în cabinetul condus de Nicolae Ciucă în cazul în care s-ar decide votarea acestuia.

Prezent la o emisiune la Realitatea Plus, Dumitru Coarnă a precizat că există un sondaj intern în PSD iar el a votat pentru intrarea la guvernare. Coarnă consideră totodată că discuțiile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să se poarte la sediul central al partidului. El a făcut o analogie în care a amintit că dacă e invitat la Realitatea TV nu merge la un alt post de televiziune și intră de acolo în direct.

„Sunt două soluții (n.a - adresându-se lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, invitat și el în emisiune): Să intrați la guvernare fie dumneavoastră, fie noi. A treia ar fi alegerile anticipate. Restul sunt discuții”, a completat Coarnă.

„Discutăm toată iarna și rămânem în același punct. Cei de la PNL dacă respectă regula democratică să ne dea nouă numărul de ministere la paritatea numărului de parlamentari. Și cu asta se încheie discuția. Dacă nu ne întoarcem la popor. E simplu”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Amintim că joi președintele României l-a desmenat pe Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că această criză politică a durat prea mult şi este nevoie "acum" de un guvern cu puteri depline.

"Discuţiile de astăzi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuţii. Am reiterat că acum este nevoie de o soluţie reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situaţie dramatică în spitalele din România, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am gândit", a afirmat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel