Data actualizării:
Data publicării:

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
După ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA, Dumitru Buzatu este acum trimis în judecată.

Dumitru Buzatu, fostul președinte PSD al Consiliului Județean Vaslui, a fost trimis în judecată în urma flagrantului făcut de DNA. Procurorii l-au surprins pe fostul președinte Buzatu imediat după ce primise mită de la un influent afacerist din zonă. 

Dumitru Buzatu se află în arest preventiv, din 23 septembrie.

El a primit 1,25 de milioane de lei mită pentru a facilita un proces de achiziție publică pentru o companie-țintă. Procurorii au ridicat sumele și le-au desfășurat în portbagajul mașinii sale, chiar pe unul dintre drumurile neasfaltate din județ. Întâlnirea cu afaceristul care i-a  oferit milioanele de lei ar fi avut loc într-un restaurant, după care procurorii DNA au început urmărirea.

Acum, după ce a fost reținut de autorități, Dumitru Buzatu este pe drum spre instanța de judecată, acolo unde va trebui să ofere explicații.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel