Data publicării:

Duma de Stat va analiza, mâine, recunoașterea celor două republici autoproclamate din Ucraina

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Duma de Stat va analiza, mâine, recunoașterea celor două republici autoproclamate din Ucraina / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Duma de Stat va analiza, mâine, recunoașterea celor două republici autoproclamate din Ucraina / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Duma de Stat a Federației Ruse demarează demersurile pentru recunoașterea oficială a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, Lugansk și Donețk.

Duma de Stat va analiza marți două apeluri concurente adresate președintelui rus Vladimir Putin pentru a recunoaște două republici autoproclamate din Ucraina, a declarat Vyacheslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului.

„Problema apelului către președinte cu privire la necesitatea recunoașterii republicilor populare Donețk și Lugansk va fi luată în considerare mâine la vot preferențial”, a spus el. „Va fi adoptată varianta care va strânge mai multe voturi la votul preferențial”, a mai zis el pe Telegram.

Potrivit acestuia, prima variantă prevede ca respectiva contestație să fie trimisă președintelui imediat după trecere. Cealaltă variantă va fi trimisă mai întâi spre revizuire Ministerului de Externe și altor agenții guvernamentale, iar parlamentarii vor reveni ulterior asupra ei.

„Aceasta este o problemă extrem de importantă și cu mize mari”, a spus Volodin. „Washingtonul creează tensiune și furnizează arme Ucrainei împreună cu țările europene, în timp ce Kievul continuă să ignore acordurile de la Minsk”.

„Tot acest lucru implică amenințări și riscuri pentru viața cetățenilor noștri și a colegilor ruși care trăiesc în RPD și LPR”, a continuat el.

Comisia Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții a susținut luni ambele versiuni ale apelului. Unul dintre ele a fost prezentat de fracțiunea Partidului Comunist, iar celălalt a fost depus de Rusia Unită.

Fracția comunistă din Duma de Stat și liderul acesteia Ghenadi Ziuganov au înaintat, la 19 ianuarie, Dumei de Stat un apel de la Camera inferioară către Putin pentru recunoașterea republicilor Donețk și Lugansk. După cum reiese din proiect, Duma de Stat ar cere șefului statului să recunoască republicile ca „state independente și suverane”. Proiectul de recurs spune că mișcarea ar fi „justificată din punct de vedere moral”, scrie TASS.

Război Rusia. Zelenski, președintele Ucrainei: 16 februarie, ora 10.00. Cerință pentru toți cetățenii țării

 

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a adresat națiunii luni seară. El le-a cerut ucrainienilor ca miercuri, 16 februarie 2022, să arboreze steagul național și să fredoneze imnul, mai precis, la ora 10.00.

16 februarie este ziua în care se crede că Vladimir Putin ar putea lansa atacul asupra Ucrainei. 16 februarie 2022 devine sărbătoare legală. Va fi ziua unității, spune Vladimir Zelenski (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel