Duma de Stat propune o lege care permite rușilor orice mijloc de autoapărare împotriva celor care le intră ilegal în case
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Duma de Stat propune o lege care permite rușilor orice mijloc de autoapărare împotriva celor care le intră ilegal în case / Foto: Pixabay, de LeoFra
Duma de Stat propune o lege care permite rușilor orice mijloc de autoapărare împotriva celor care le intră ilegal în case / Foto: Pixabay, de LeoFra
Duma de Stat propune o lege care permite rușilor folosirea oricărui mijloc de apărare pentru a-și apăra casa.

Deputații Dumei de Stat a Federației Ruse au elaborat un proiect de lege conform căruia este necesar să se permită orice mijloace de protejare a vieții cuiva și a celor dragi de atacurile persoanelor care intră ilegal într-o locuință, relatează luni ziarul Izvestia, potrivit Interfax.

"Proiectul de lege "Cu privire la amendamentele la articolul 37 din Codul penal al Federației Ruse" a fost trimis Cabinetului de Miniștri pentru revizuire. Documentul propune să acorde cetățenilor dreptul de a-și proteja viața, rudele și prietenii prin toate mijloacele posibile de orice invadarea penală a persoanelor care intră ilegal într-o casă sau un apartament.”, scrie ziarul.

În nota explicativă a documentului se reține că, potrivit legislației în vigoare, un cetățean respectuos de lege, protejându-se pe sine și pe cei dragi, trebuie să evalueze natura pericolului violenței sau amenințării. Adică este limitat în posibilitatea de a se autoapăra, în timp ce criminalii nu sunt limitați de nimic, explică publicația.

Potrivit autorilor inițiativei, în cazul protecției, cetățenii au dreptul să depășească autoapărarea admisă, scrie Izvestia.

”Rusia Unită” cere autorităților de la Kremlin să furnizeze armament separatiștilor din Donbas: Nu putem lăsa oamenii la mila regimului de la Kiev

Șeful fracțiunii "Rusia Unită" din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, a declarat că partidul a inițiat un apel la conducerea statului cu o cerere de a începe livrările de produse militare către republicile autoproclamate din sud-estul Ucrainei.

”Ne-am consultat pe această temă și am ajuns la înțelegerea că nu putem lăsa oamenii la mila regimului de la Kiev. În acest sens, facem apel la conducerea țării noastre să acorde asistență republicilor Lugansk și Donețk sub formă de provizii de produse militare necesare pentru a descuraja agresiunea, precum și pentru a lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor.”, a declarat Vasilyev la postul de televiziune Rossiya 24.

Potrivit lui Vasiliev, Rusia a așteptat mult timp ca „o decizie rezonabilă să prevaleze la Washington”, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Occidentul, a remarcat șeful fracțiunii "Rusia Unită", continuă să vorbească despre sancțiuni, rapoarte despre furnizarea de arme în zona de conflict. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel