Dulceață de roșii pentru iarnă: este dulce, picantă și incredibil de aromată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dulceață de roșii pentru iarnă. Este dulce, picantă și incredibil de aromată. Sursa - pixabay.com
Dulceață de roșii pentru iarnă. Este dulce, picantă și incredibil de aromată. Sursa - pixabay.com
Această dulceață poate fi servită ca un aperitiv dulce, dar și ca un condiment picant pentru friptură. Cel mai adesea, poate fi servită ca sos pentru carne sau ca adaos la sandvișurile cu brânză.  

Pentru a prepara această dulceață din roșii veți avea nevoie de:

roșii - 3,8 kg,
zahăr - 600 grame,
lămâie - 2 bucăți,
busuioc - 3-4 crenguțe
ardei iute - 1 bucată.

 


Rețetă pas cu pas

 


Decojiți roșiile, tăiați-le cubulețe mici și puneți-le într-o cratiță. Pentru a îndepărta coaja roșiilor, faceți tăieturi transversale, scufundați-le în apă clocotită timp de 30 de secunde, apoi mutați-le în apă cu gheață.

Adăugați, apoi, ardeiul iute tocat mărunt. În cratița cu roșii se pune și zahărul și se amestecă. Cratița se acoperă și se lasă la temperatura camerei circa 2 ore. În acest timp, roșiile vor elibera mult suc. După două ore, adăugați coaja și sucul de la două lămâi și amestecați totul bine.

Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei

Cratița se pune pe foc. După ce roșiile încep să fiarbă, se adaugă crenguțele de busuioc și sosul se fierbe la foc aproximativ 1 oră, amestecând din când în când. După ce sosul a fiert, îndepărtați tulpinile de busuioc. 

Turnați sosul în borcane sterilizate, și închideți-le cu capace sterilizate. Răsturnați borcanele și lăsați-le așa până se răcesc. Borcanele cu această dulceață trebuie păstrate într-un loc răcoros. 

După răcire, sosul va fi gros și foarte gustos. Dulceața de roșii se potrivește cu orice carne și este deosebit de bună cu mâncăruri din carne de pui și curcan. De asemenea, este uimitoare la sandvișurile cu brânză! Poftă bună!

 

 

BONUS. Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională

 

Astăzi veți afla cum puteți face dulceață aromată de smochine.

Deși au un gust foarte dulce, smochinele conțin de fapt doar 11% de zahăr. Sunt fructe bogate în calciu, potasiu și fier. În comparație cu cantitatea de minerale, smochinele au mai puține vitamine.

Aceste fructe par să regleze funcțiile intestinului, iar, în unele cazuri, pot avea și un efect laxativ. De asemenea, smochinele au un indice de sațietate ridicat. Una peste alta, pot fi consumate cu ușurință în cantitățile potrivite.

 

Ingrediente pentru dulceață:

 

600 grame de smochine;

150 grame de zahăr;

o lămâie și jumătate. Vom avea nevoie atât de coaja, cât și de sucul de lămâie.

 

Cum se face dulceața de smochine  

 

Mai întâi spălăm fructele. Acest proces este esențial pentru a elimina orice germeni și bacterii. Apoi scoatem coaja și punem smochinele curățate într-un bol.

Tăiem lămâia în jumătate și o stoarcem. Coaja trebuie tăiată în fâșii. Adăugăm coaja de lămâie și sucul în bolul cu smochine.


Înghețată de afine: fără lapte și fără smântână. Desertul are doar 65 de calorii

Acum este momentul să adăugăm zahărul. Amestecăm și lăsăm fructele la macerat aproximativ două ore. Desigur, le putem lăsa la macerat până la 12 ore.

După ce timpul a expirat, transferăm fructele într-o cratiță, pe care o punem pe foc și fierbem amestecul circa o oră. Este important să amestecăm din când în când, pentru ca dulceața să nu se lipească de fund.

Dacă dorim, putem pasa fructele. După efectuarea acestei proceduri, dacă dulceața este prea lichidă, o putem fierbe până se îngroașă.

Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit 

Dulceața de smochine va fi perfectă când se va răci. Mai ales pentru cei care vor să evite substanțele suplimentare, pe care le regăsim adesea pe eticheta gemurilor din magazin. 

Procedând astfel, putem măsura și cantitatea de zahăr pe care o preferăm. Și iată cum putem face acasă o dulceață delicioasă de smochine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel