Dulceață de căpșune, rețeta fără conservanți. Cum se face
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dulceață de căpșune, rețeta fără conservanți. Cum se face. Este sezonul căpșunelor, iar gospodinele sunt gata să pregătească delicioasa dulceață din acest fructe. Iată cum se prepară, fără să adaugi conservanți.

Ingrediente pentru dulceaţa de căpşune

1 kilogram de căpşune
1 kilogram de zahăr
zeama de la o jumătate de lămâie

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bagi mâncarea caldă în frigider. Cea mai mare minciună!

Cum se prepară dulceaţa de căpşune

Dulceață de căpșune, rețeta fără conservanți. Cum se face. Se spală căpşunele şi se aşează întregi într-un vas (fără codiţe). Se toarnă zahărul şi se lasă peste noapte într-un loc răcoros. A doua zi se pun la fiert cu zeama pe care şi-au lăsat-o şi se lasă la foc mic, aducând spumă care se formează deasupra, scrie adevarul.ro.

Dulceață de căpșune, rețeta fără conservanți. Cum se face. Borcanele și capacele se spală bine şi se scufundă într-un vas cu apă clocotită pentru sterilizare. După ce a fiert dulceaţa şi a scăzut, se adăugă zeamă de lămâie şi se opreşte focul.

Dulceață de căpșune, rețeta fără conservanți. Cum se face. Dulceața se pune fierbinte în borcane şi se aşează pe o tavă de inox, pentru a nu se sparge. Se pun rapid capacele şi se lasă acoperite cu un prosop gros până se răcesc.

Vezi și: Fără pâine în dietă? Carmen Brumă: Degeaba renunți. Mai rău...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel