DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII, votată de Parlament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dublarea alocațiilor pentru copii a fost votată de Parlament.

Deputaţii au aprobat, miercuri, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Au fost 332 de voturi pentru, două abțineri și niciun vot împotrivă.

Premierul Victor Ponta a spus, după votul înregistrat în plen, că vrea sprijinul Parlamentului, pentru ca această măsură să rămână în vigoare şi în continuare.

"La un vot atât de consistent, trebuie să ne conformăm. Pentru acest an vom găsi resursele financiare, dar pentru anul 2016, resursele financiare trebuie găsite, pentru ca măsura aceasta să nu fie o simplă promisiune", a precizat şeful Guvernului.

Ce a spus Alina Gorghiu

"Este o veste foarte bună pentru familiile din România. Sunt foarte mulți copii care se vor bucura de dublarea alocațiilor. Este o măsură pe care cei de la PNL – cu sprijinul celor de la putere – reușesc să o facă. M-aș bucura să aducem în casele tuturor o mica bucurie. Nu vreau deloc să dau culoare politică acestei decizii. Cred că acest parcurs trebuie continuat. Poate la anul vom ajunge la 200 de lei. Mi-aș dori foarte mult să nu ne împiedicăm acum", a spus Alina Gorghiu.

Deputaţii au aprobat, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, după ce, în urmă cu o săptămână, amendamentul privind majorarea alocaţiei la 84 de lei a fost respins.

Astăzi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, a fost votat cu cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă".

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii.

VEZI ȘI: ALOCAȚIA PENTRU COPII SE DUBLEAZĂ. Crește la 84 de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel