Dubla crimă din Iași. Apar noi detalii: Ar fi dispărut 100.000 de euro din contul lui Youssef Jnyiah
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ahmed Sami El Bourkadi. Foto Poliția Română
Ahmed Sami El Bourkadi. Foto Poliția Română
Dubla crimă din Iași încă nu este elucidată. Pe măsură ce ancheta înaintează, apar noi detalii. 

Crima din Iași, comisă la finalul lui 2021, a șocat toată țara. Doi tineri, Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jnyiah, care formau un cuplu, au fost găsiți morți în casa în care locuiau, o locuință închiriată. În casă, erau urme de incendiere, semn că ucigașul a încercat să-și șteargă urmele. Toate datele anchetei duc către un principal suspect: Ahmed Sami El Bourkadi. El a fost găsit in Italia, după crimă, acolo unde ar fi plecat în vacanță, conform spuselor acestuia și tinerei care-l însoțea. Ahmed Sami El Bourkadi nu recunoaște crimele. În noaptea crimei, Ahmed Sami El Bourkadi a ajuns și la spital cu o rană la mână. A susținut că a căzut din taxi. Dar, recent, anchetatorii au descoperit ADN-ul suspectului pe lenjeria intimă a tinerei Ioana Vanesa Burlacu, din dulap, printr-o pată de sânge. Avocata lui a susținut că, probabil, Youssef ar fi căutat un bandaj pentru Ahmed, așa explicând prezența sângelui: ”Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a spus avocata studentului Ahmed Sami El Bourkadi.

Acuzațiile care-i sunt aduse studentului canadian de origine marocană sunt de omor calificat, dar și de furt, pentru că telefoanele victimelor nu au fost găsite, precum și de distrugere având în vedere că locuința celor doi tineri a fost incendiată. 

Pe măsură ce ancheta înaintează apar noi dovezi și acuzații. Tatăl lui Youssef Ajnyiah a declarat că din conturile fiului său au dispărut circa 100.000 de euro, sumă care reprezenta un capital pentru firma sa. Avocata principalului suspect spune, în apărare, că tranzacțiile bancare pot fi verificate. 

Amintim că trupurile celor doi au fost găsite în noaptea spre 10 spre 11 decembrie în casa în care locuiau cu chirie. Trupurile lor aveau urme de violență. Vanesa era înjunghiată de 33 de ori, Youssef de 17 ori. Loviturile care au dus la moartea lor au fost aplicate în zona organelor vitale. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu Youssef, nu a fost găsit de anchetatori pentru audiere, la acel moment. Era plecat din țară. Ar fi avut cumpărat bilet de de avion spre Italia, de o lună. A părăsit țara împreună cu prietena sa, pentru un city break. A fost prins la Roma și adus în România. În noaptea crimei, el a fost la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Din 13 decembrie, a fost emis pe numele său un mandat de arestare, el fiind extrădat și arestat.

Citește și: Dubla crimă de la Iași. ADN-ul lui Ahmed Sami El Bourkadi, găsit pe lenjeria victimei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel