Dubla crimă de la Iași, noi detalii din dosar. Amprentă misterioasă, găsită pe un întrerupător din casa groazei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dubla crimă de la Iași, noi detalii din dosar. Amprentă misterioasă, găsită pe un întrerupător din casa groazei / Foto: Ziarul de Iași
Dubla crimă de la Iași, noi detalii din dosar. Amprentă misterioasă, găsită pe un întrerupător din casa groazei / Foto: Ziarul de Iași
Apar noi detalii din dosarul dublei crime de la Iași.

Judecătorii au decis prelungirea arestului preventiv al suspectului principal în cazul dublei crime de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi (Vezi AICI știrea), dar la mai bine de o lună de la moartea celor doi suspecți, dosarul pare a fi departe de rezolvare.

O urmă de deget pe un întrerupător din casa groazei nu ar aparține victimelor și nici suspectului principal. Criminaliştii spun însă că urma respectivă putea aparţine multor oameni, care au fost anterior în casă şi care nu au legătură cu crima. Totuși, avocata marocanului ar fi cerut procurorului de caz verificări suplimentare, afirmând că este vorba despre o urmă de sânge care nu ar avea profilul genetic al celor doi tineri ucişi sau al suspectului principal, scrie Ziarul de Iași.

“Urma este în interiorul casei, şi putea fi făcută, dacă ar fi fost o luptă acolo, de către o persoană care a ieşit, mai ales că era o urmă de sânge. Este o urmă relevantă deoarece încă de la bun început au fost găsite la faţa locului bunuri care nu aparţineau clientului meu, şi aş face referire la pantofii sport Armani, care sunt mărimea 44, şi care evidenţiază patru profile genetice, dintre care două ale victimelor, iar celelalte două nu au putut fi identificate la momentul respectiv. Aveau inclusiv urme de benzină acea pereche de pantofi. Deci, sunt elemente care trădează şi prezenţa altor persoane în locaţie, sau cel puţin a unei alte persoane”, a detaliat ieri, avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe Ahmed Sami el Bourkadi.

VEZI ȘI: Dubla crimă de la Iași. Probele ADN care arată că Ahmed Sami el Bourkadi a mințit. Ce au descoperit anchetatorii în vila groazei

Ce ar fi declarat un martor

Surse judiciare au precizat pentru Ziarul de Iaşi că urma respectivă nu este totuşi de sânge, ci o bucăţică de amprentă, şi putea aparţine oricărei persoane care de-a lungul timpului a intrat în casa respectivă. 

“În raportul de expertiză care a venit de la Bucureşti, printre altele, a fost evidenţiată şi o urmă, care conţine un profil genetic al unei persoane de sex masculin, un profil genetic nou, care nu aparţinea victimei Youssef Ajniyah şi nici clientului meu, Ahmed Sami el Bourkadi. Am solicitat şi noi să se facă verificări suplimentare cu privire la acest profil genetic nou, având în vedere locul unde a fost identificat, şi anume în dreptul unui comutator de la una din uşile de acces în vilă. Cu atât mai mult cu cât, în perioada de referinţă, unul dintre martori a afirmat anterior că a văzut o persoană de aproximativ 1,8 metri. Din punctual meu de vedere, exact în locul în care a fost văzută persoana respectivă se putea realiza şi accesul în incinta vilei. Este foarte posibil ca acest ADN să aparţină unei persoane care a intrat ulterior, şi care nu este clientul meu.”, a insistat avocata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel