Dubla crimă de la Iași. Misterul din jurul unei perechi de pantofi. Avocat: Este o coincidență
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Poliția Română, arhivă
Foto: Facebook Poliția Română, arhivă
Sunt noi detalii în cazul dublei crime de la Iași. Avocata principalului suspect a făcut câteva precizări atât despre "misterul" din jurul unei perechi de pantofi, cât și despre schimbarea înfățișării. 

Dubla crimă de la Iași. În prezent, se așteaptă rezultatele de la București pentru a se vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare și de încălțăminte purtate de către Ahmed Sami el-Bourkadi aparțin tinerilor uciși în vila de pe Moara de Vânt. Între timp, arma crimei este tot de negăsit. 

Misterul din jurul unei perechi de pantofi 

În urmă cu o săptămână, la audieri, principalul suspect a justificat urmele de pantofi găsite la locul crimei. Cei cu care Ahmed Sami el-Bourkadi a mers în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în imobil. 

Avocata Raluca Andrei a explicat că marocanul "a fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe.", potrivit ziaruldeiasi.ro.

"Pe data de 9 a mers pentru a-şi lua un halat medical care îi trebuia pentru facultate şi pe care i-l împrumutase lui Youssef cu o zi înainte. Au fost colegi la facultate, au fost prieteni. S-au văzut pe data de 8, a explicat şi în ce împrejurare a mers pe data de 9, a explicat că a mers şi pe data de 10. A spus că a auzit voci acolo, la locaţia respectivă, a bătut de câteva ori la uşă şi a plecat. El a declarat faptul că în casă au mai fost doi bărbaţi în vârstă de 25-26 de ani, iar acest lucru este susţinut şi de una dintre vecine. Ba chiar, într-o declaraţie pe care a dat-o, o vecină a susţinut faptul că în seara respectivă, când a venit acasă, a văzut un tânăr cu înălţimea de 1,75-1,95 metri, de constituţie slabă, cu păr relativ lung, tuns *castron*. În momentul în care tânărul s-a simţit observat, s-a îndepărtat de la locul respectiv. Deci, se pare, din declaraţiile vecinilor, că au mai fost şi alte persoane”, a mai spus avocata Raluca Andrei, conform sursei citate. 

Tânărul ar fi vrut să-și facă programare la un salon, când era în România, "dar nu a mai apucat"

De asemenea, avocata a vorbit și despre schimbarea de înfățișare a clientului său. 

"Această schimbare s-a produs în Italia. Dumnealui a vrut să se pregătească pentru excursie încă de când era în România, a încercat să-şi facă programare la un salon, dar din cauza cursurilor, a programului de la facultate, nu a mai apucat să facă acest lucru.", a adăugat avocata. 

Marocanul este suspectat că i-a ucis pe Jniyah Youssef (25 de ani) și pe Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani)

Ahmed Sami el-Bourkadi este suspectat că l-a ucis pe Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, dar şi pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o şcoală postliceală.

Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii că ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel