DRUMURI ÎNCHISE TELEORMAN 2018. Pe 13 tronsoane nu se circulă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mai multe tronsoane de drum sunt închise circulaţiei în judeţul Teleorman, printre care trei naţionale (DN 65E, DN65A, DN51) şi 10 judeţene, iar viscolul îngreunează intervenţia autorităţilor.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ninsori abundente şi viscol puternic, la ora 19.00, situaţia tronsoanelor de drumuri naţionale şi judeţene închise, se prezintă astfel: DN65E: Bogdana - Broşteanca - Urluiu; DN65A: Turnu Măgurele - Roşiorii de Vede; DN 51: Zimnicea - Izvoarele; DJ504: Cernetu - Alexandria - Lăceni; DJ506A: Răsmireşti - Purani; DJ506: Beiu - Cervenia; DJ612A: Roşiorii de Vede - Balta Sărată - Plopii Slăviteşti; DJ 506B: Smârdioasa - Izvoarele; DJ503: Videle - Poeni (se circulă pe un fir, în zona localităţii Baciu, pe o lungime de 1,5 km); DJ601B: Blejeşti - Cosmeşti - Siliştea; DJ601F: Coşoteni - Nenciuleşti; DJ642: Islaz - Moldoveni; DJ 679B: Stejaru spre Văleni (jud. Olt), potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, cu situaţia din teren de la ora 19.00.

Circulația cu bacul, sistată

Conform sursei citate, la punctul de trecere a frontierei de pe raza oraşului Zimnicea, din cauza vântului puternic, circulaţia cu bacul a fost sistată încă de luni dimineaţă, de la ora 08.30, iar la punctul de trecere Turnu Măgurele aceasta se menţine încă deschisă.  

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, în cursul zilei de luni au fost afectate localităţile Ţigăneşti şi Zâmbreasca, cu un număr total de 500 de abonaţi. Defecţiunile au fost remediate de cele 16 echipe ale distribuitorului de energie electrică. 

110 mijloace de deszăpezire

Fenomenele meteorologice se manifestă în continuare cu o intensitate foarte mare, fapt ce îngreunează intervenţia drumarilor pentru menţinerea anumitor sectoare de drumuri naţionale şi judeţene deschise. Vă reamintim că pe acestea sunt mobilizate încă de ieri 110 mijloace de deszăpezire şi 153 de oameni (SDN şi SDJ), care fac eforturi deosebite pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în zonele afectate, se mai arată în comunicatul ISU Teleorman.  

Mai multe maşini au rămas înzăpezite, luni, pe unele drumuri din judeţ. Astfel, 10 autoturisme au rămas înzăpezite pe DJ 503, între Botoroaga şi Moşteni. La faţa locului au intervenit reprezentanţii operatorului economic ce se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, cu trei utilaje, care au deszăpezit tronsonul de drum în cauză. 

Microbuz, blocat

Pe DJ 703, între Gărăgău şi Necşeşti, s-a anunţat faptul că un microbuz cu cinci persoane a rămas blocat între sulurile de zăpadă formate pe carosabil, fapt pentru care, din Dispeceratul Integrat ISU - Ambulanţă, s-a luat legătura cu drumarii, aceştia trimiţând în zonă un utilaj. După aproximativ o oră, reprezentanţii de la Drumuri Judeţene au afirmat că întregul sector de drum Gărăgău - Necşeşti a fost deblocat, traficul fiind reluat în condiţii de iarnă.  

Cinci persoane ce necesitau transportarea la Centrul de Dializă din municipiul Alexandria au fost preluate de la Spitalul Orăşănesc Videle de către două autospeciale de teren, una din cadrul Detaşamentului de Pompieri Videle şi una de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. A fost folosită o rută ocolitoare din cauză că DJ 503, între localităţile Moşteni şi Botoroaga, era blocat.  

Situaţii cu maşini rămase blocate între sulurile de zăpadă, formate din cauza viscolului, au mai fost între localităţile Gărăgău şi Vârtoape (un autovehicul şi 3 persoane) şi pe DJ 601 F, între localităţile Meri şi Vedea (cu 6 maşini blocate). Aceste situaţii au fost rezolvate rapid de drumari, care au acţionat cu utilajele de deszăpezire. 

Ambulanță blocată

O ambulanţă de dializă, a rămas blocată pe DN 65 A, luni, în jurul orei 12.00, între localităţile Dobroteşti şi Balaci. Utilajele de deszăpezire au ajuns rapid în zona indicată, eliberând autoturismul din zăpadă. 

ISU Teleorman mai informează că pompierii militari au sprijinit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă pentru a prelua o persoană ce avea nevoie de dializă, din localitatea Viişoara. Aceasta a ajuns la spitalul judeţean fără probleme deosebite.  

O situaţie dificilă din punct de vedere al intervenţiei a fost între localităţile Botoroaga şi Moşteni, unde aproximativ 20 de autoturisme au rămas blocate. Pentru scoaterea persoanelor din zona respectivă, a venit în sprijin, cu mijloace de deszăpezire de la nivelul localităţi Drăgăneşti Vlaşca, primarul Ciuperceanu Ciprian. În acest moment, în zona respectivă se acţionează din ambele sensuri cu mijloace de deszăpezire de la Secţia Drumuri Judeţene şi de la CLSU-urile localităţilor respective, toate persoanele au fost preluate, însă mai sunt patru autoturisme blocate în zăpadă, se mai arată în comunicatul ISU Teleorman.

Conform sursei citate, nouă pasageri dintre cei preluaţi din autoturismele înzăpezite (7 bărbaţi şi 2 femei), au fost cazaţi pe timpul acestei nopţi la sediul Primăriei localităţii Botoroaga, unde li s-au asigurat alimente şi pături. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel