Data publicării:
Drumul Vadul Moldovei spre Greenfield, aproape de a fi deschis până la alegeri? Rămâne de văzut...
Consilierii generali ai Municipiului București au adoptat ieri, cu 47 de voturi pentru, un proiect de hotărâre ce vizează solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea definitivă, cu titlu gratuit, a două tronsoane din Drumul Vadul Moldovei, pentru a fi incluse în domeniul public al Municipiului București și administrate de Consiliul General.
Aceste două tronsoane, în lungime totală de 0,572 km, au destinația de drum forestier și vor permite circulația publică timp de 5 ani.
Proiectul adoptat face parte din eforturile de a deschide circulației publice Drumul Vadul Moldovei, o cerință exprimată de comunitatea din Cartierul Greenfield, care solicită redeschiderea imediată a acestui drum. Rezidenții susțin că acesta are statut de drum public încă din anii '70 și este inclus în Nomenclatorul Stradal al Municipiului București, alături de alte trei străzi.
„Pentru un drum existent, a se nota, e un drum existent, încă din 1972, reglementat printr-o Hotărâre de Guvern, care, mai apoi, printr-un Decret, în anul 1979, în care s-au împărțit sectoarele, se statutează regimul acestui drum ca fiind granița Sectorului 1. Drumul Vadul Moldovei este un drum public, încă din 1972. Drumul Vadul Moldovei este prevăzut în Nomenclatorul Stradal. Mai mult decât atât, în Nomenclatorul Stradal al Municipiului București, o să găsiți alte trei drumuri, care sunt reglementate - Strada Padina, Pădurea Pustnicul, care este exact în zonă barierei, care se învecinează cu Drumul Vadul Moldovei.
Deci, practic, toate cele trei străzi, Strada Padina, Drumul Pădurea Pustnicul, Aleea Teișani, au prevăzut, în Nomenclatorul Stradal, că se întâlnesc cu Drumul Vadul Moldovei. În acest caz, vorbim despre un drum existent, noi ne dorim ca drumul să fie deschis așa cum e și, eventual amenajat. Pentru amenajarea unui drum existent, nu e nevoie de autorizație de construire, dacă lucrările nu sunt lucrări de execuție, care să presupună modificări majore”, a declarat Cătălin Diaconescu, reprezentant al locuitorilor din Greenfield, în plenul CGMB.
Deși acest proiect reprezintă un pas important către deschiderea drumului, este necesară preluarea și a unui al treilea tronson, care are statut de fond forestier. Acest aspect a fost inclus într-o hotărâre anterioară a Consiliului General, care mandatează Primăria Sectorului 1 să preia acest tronson și să plătească taxa de scoatere din fondul forestier către Romsilva. Cu toate acestea, implementarea acestei hotărâri întârzie, deși bugetul Sectorului 1 a prevăzut suma necesară pentru plata taxei respective.
Drumul Vadul Moldovei a fost închis în februarie anul trecut de către Romsilva, motivându-se că este un drum forestier și nu poate fi utilizat ca drum public. Locuitorii din Greenfield solicită redeschiderea acestuia de peste un an și două luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News