"Drumul morții" va fi extins. Sute de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere din judeţul Galaţi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cel mai aglomerat drum din judeţul Galați va fi extins şi modernizat.

Consiliul Judeţean Galaţi anunță că cel mai aglomerat drum din judeţ va fi extins la patru benzi şi modernizat.

"Amplă investiţie de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Galaţi. DN25, cel mai aglomerat drum din judeţ, va fi extins la patru benzi şi modernizat pe ruta: ieșire din municipiul Galați - Movileni - Șendreni – Şerbeştii Vechi – Braniștea - Traian - Independența - Piscu - Tudor Vladimirescu - Hanu Conachi (intersecția cu DN25A), pe o distanţă de peste 40 de kilometri. Valoarea totală a acestei investiții este de 1.522.200.000 de lei (TVA inclus), sumă care include lucrările și partea de exproprieri.

Investiție de 300 de milioane de euro

“Vom investi peste 300 de milioane de euro pentru ca DN25, cunoscut ca "drumul morții" din cauza numărului mare de accidente, să devină un drum sigur şi modern. De aceea, facem această amplă investiţie, pentru ca numărul accidentelor să scadă drastic, să nu mai fie decese din accidente, iar timpul petrecut în trafic să se reducă. În 2023, numărul accidentelor grave a fost cu 25% mai mare faţă de 2022. Vom transforma total acest drum, cel mai circulat din judeţul nostru, cu ajutorul fondurilor europene. Statisticile arată că sunt peste 6000 de maşini care tranzitează în 24 de ore acest drum, din care aproape 20% sunt camioane”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Drumul va fi extins la patru benzi şi va fi modernizat complet. Cele 12 poduri şi pasaje de cale ferată vor fi şi ele extinse cu poduri şi pasaje noi, toate podeţele de pe traseu vor fi modernizate complet şi se vor monta parapeţi de delimitare a celor două sensuri de circulație. Mai mult, pentru a uşura accesul din drumurile laterale, vor fi amenajate 28 de sensuri giratorii, iar în apropierea lor vor fi trasate treceri de pietoni. În plus, acolo unde se va impune, vor fi construite şi pasarele pentru pietoni.  

Finanțarea, din fonduri europene

“Avem deja oferte depuse la licitaţie, fiind vorba de o asociere de firme din Galaţi, inclusiv cu experienţă în construcţia de poduri şi pasaje. Suntem în plină evaluare tehnică, astfel încât la începutul acestei veri să finalizăm licitaţia şi să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Mai mult, această investiţie va crea şi noi locuri de muncă. Drumul va fi modernizat complet de la ieșirea din municipiul Galați, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecția cu DN25A, drumul care duce către Nănești, pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Finanțarea acestei investiții va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027", se arată într-un comunicat de presă al CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel