Drum Craiova-Piteşti, lucrări. Răzvan Cuc, invitaţie către președintele Ford, Ian Pearson
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Cuc
Ministrul Cuc
"Am evaluat, astăzi, stadiul obiectivului Drum Expres Craiova-Pitești. Contractele pentru aceste tronsoane au fost semnate în luna decembrie 2018. Conform contractului, perioada de proiectare era de 12 luni, iar cea de executie de 24 de luni, pentru fiecare tronson", transmite Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

"S-a stabilit urgentarea proiectului prin scurtarea perioadelor de proiectare și de executie, cât mai mult posibil. Proiectul Tehnic a fost aprobat în luna februarie 2019, cu 10 luni mai devreme decât termenul contractual, pentru Tronsonul 2, care va fi construit în aproprierea localităților Balș și Slatina. A fost aprobată și HG cu indicatorii tehnico-economici specifici obiectivului, practic există banii aferenți proiectului.

Pentru Tronsonul 1 Proiectul Tehnic a fost aprobat în luna mai 2019. Perioada de proiectare a fost redusa cu 6 luni, ceea ce a permis începerea mai devreme a unor lucrări pregătitoare", transmite ministrul Răzvan Cuc.

Solicitare către CNAIR

"Totodată, am cerut CNAIR urgentarea implementării sistemului de semaforizare inteligent din Balș. Acest proiect va fi finalizat mai devreme decât termenul contractual. Mai exact la sfârșitul lunii iulie 2019, în loc de octombrie 2019.

Am decis să-l invit și pe Președintele Ford România, Ian Pearson, pe șantier, să vadă de la fața locului care este stadiul proiectului.
Sunt atent, de fiecare dată, la tot ce înseamnă preocupările Companiilor care aduc un plus valoare economiei țării. Președintele Ford România a înțeles care este exact stadiul acestui Drum Expres și că pe viitor dialogul direct este mai important pentru rezolvarea problemelor. Acesta s-a arătat mulțumit de deschiderea de care am dat dovadă, de fiecare dată, dar și de întâlnirea pozitivă pe care am avut-o. De infrastructură au nevoie toți cetățenii României", a declarat ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel