Drulă, ipoteză explozivă: Stelian Ion, EVACUAT de la Ministerul Justiției pentru că președintele Iohannis s-a supărat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drulă, ipoteză explozivă. Stelian Ion, EVACUAT de la Ministerul Justiției pentru că Iohannis s-a supărat / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Drulă, ipoteză explozivă. Stelian Ion, EVACUAT de la Ministerul Justiției pentru că Iohannis s-a supărat / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Cîțu, a vorbit despre motivul care ar sta la baza demiterii din funcție a lui Stelian Ion.

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre motivul din spatele demiterii Stelian Ion de la conducerea Ministerului Justiției, gest care a și declanșat criza de la guvernare. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat de ce a fost "evacuat" din Guvern fostul ministru al Justiției, iar Cătălin Drulă a răspuns că președintele Klaus Iohannis ar fi fost cel care s-ar fi supărat pe Stelian Ion. Totul ar fi început odată cu demararea procedurii de selecţie a procurorilor de rang înalt.

Întrebat ”cât de speculativă e acea analiză pe care au făcut-o unii că dl. ministru al Justiției, Stelian Ion a fost evacuat din Guvern, pentru că numea el niște procurori și nu mai erau niște dosare în siguranță, dacă s-ar fi întâmplat asta”, Cătălin Drulă a răspuns, în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă?”, de la DCNews și DCNewsTV: ”Cred că are ceva bază, da”. 

”Dosarele erau ale unora din zona Guvernului sau mai sus de atât?” a insistat Răzvan Dumitrescu. Cătălin Drulă a clarificat: ”Cred că baza (n.r. pe care o are scenariul anterior amintit) este că se mișca cam prea de capul lui Stelian Ion cu acest proces, pe bune, de găsire a celor mai buni procurori care să fie fără sfori, independenți.”

Răzvan Dumitrescu a ridicat o altă ipoteză: ”Nu cumva dl. președinte (Klaus Iohannis n.r.) s-a supărat?”. ”Cred că s-a supărat că Ministerul Justiției cam funcționează cum ar trebui să funcționeze un Minister al Justiției autonom.” Întrebat cine s-a supărat, președintele Klaus Iohannis sau premierul Florin, Cătălin Drulă a răspuns ferm: ”Președintele”.

"Asta e informație, că dacă așa se întâmplă cred că și scenariul ăla cu propunerea capcană ca să vă izoleze politic și să vă diminueze la alegerile din 2024 ar putea să stea în picioare." a conchis Răzvan Dumitrescu subiectul.

Stelian Ion, despre miza privind numirea procurorilor de rang înalt

De altfel, a doua zi după ce a fost demis de Florin Cîțu, Stelian Ion a vorbit miza care a stat în spatele demiterii sale, și anume faptul că a demarat procedura de selectare a procurorilor de rang înalt. Acesta a spus că i s-au transmis semnale cum că nu ar trebui să se ocupe el de această procedură, ci altcineva.

"Am primit mai multe semnale cum că nu e în regulă ca un ministru USR, sau eu în special, să coordonez această activitate, și că nu ar trebui să o fac eu, ci să o facă altcineva pentru a avea un deznodământ știut înainte. Dacă lucrurile se desfășoară într-o anumită cronologie și se confirmă aceste lucruri, concluziile se pot trage.", a spus atunci Stelian Ion.

VEZI ȘI:  ”Cinism, orgoliu, țâfnă”. Stelian Ion: Iohannis să le scoată din vocabular, se autocaracterizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel