Drulă, gata pentru șefia USR. Declarația momentului: Vă asigur...
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă,  a făcut noi declarațiiprivind candidatur a sa la şefia partidului.

Cătălin Drulă afirmă că nu a luat încă o decizie privind o candidatură la şefia partidului, dar că o astfel de opţiune este "posibilă şi validă". El se declară convins că vor exista şi alte candidaturi pentru preşedinţia USR, scrie Agerpres.

"Voi anunţa această decizie în momentul în care o voi lua. Este o opţiune foarte posibilă şi validă. Congresul va fi în luna octombrie. Vă garantez că la noi nu va fi un singur candidat. Asta e o glumă - un congres organizat într-o singură săptămână. Toată lumea care ştie ceva dintr-un partid zice că atunci când ai o competiţie pe bune, reală, e nevoie de o lună - două în care se merge în filiale, se dezbat programe", a afirmat preşedintele interimar al USR la TVR.

"Am rămas doar noi, cei de la USR, singura opţiune liberală"

Drulă i-a reproşat fostului premier Florin Cîţu că a "dat guvernarea" PSD, în loc să construiască împreună cu USR o guvernare de dreapta, care să reprezinte o alternativă "liberală modernizatoare" pentru ţară.

"Ce fac dumnealor (liberalii, n.r.) la dumnealor în partid e treaba lor, până la urmă, cât timp nu influenţează România. Dar ce au făcut atunci a influenţat România. Acelaşi sistem de putere de tip militar, cu epoleţi, a intervenit atunci şi acum l-a ejectat pe omul pe care îl pusese atunci, ca să îl numească pe unul care chiar a fost militar. (...) Eu am spus de acum un an că supravieţuirea lui în politică (a lui Florin Cîţu, n.r.) e finită. Florin Cîţu a avut o şansă. A avut o şansă alături de noi şi vreo două-trei luni am sperat în acea şansă, să construiască alternativa liberală modernizatoare a României, într-o guvernare de dreapta. A dat guvernarea României PSD-ului, militarilor, serviciilor şi am rămas doar noi, cei de la USR, singura opţiune liberală, modernizatoare, pro-europeană din România care funcţionează pe baze democratice", a spus el. 

Vezi și: Circ în Parlament în timpul discursului lui Zelenski. ”Lasă, mă, George, că degeaba ai tricolorul în piept dacă tot pentru Moscova lucrezi” - VIDEO

Creşterea salariului minim cu 200 de lei. Marcel Ciolacu: Măsură sustenabilă. Ce voia USR avea impact bugetar de 60 miliarde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel