Drulă face scut în jurul lui Voiculescu și Mihăilă: Nu ne vor intimida! Vlad a acționat cu patriotism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România, a transmis un mesaj, după ce DNA a cerut anchetarea lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, dar și a liberalului Florin Cîțu, premierul din timpul pandemiei de coronavirus.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, liderul USR Cătălin Drulă spune că este vorba de un dosar activat când a fost „convenabil politic“ și formațiunea politică pe care o conduce este hărțuită zilnic.

„Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit.

Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze.

Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism.

PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID. Premierul Cîțu și ministrul Apărării Ciucă, șeful domnului. Gheorghiță de la Comitetul de vaccinare au coordonat acest proces. N-am fost de acord cu ei la multe decizii, iar Vlad Voiculescu a și fost dat afară din guvern pentru că i-a deranjat pe speciali care voiau centre de vaccinare doar pentru ei.

Totuși, deciziile de oportunitate, mai ales în condiții de criză, sunt exact asta. Au decis Iohannis și Cîțu comandarea a prea multe vaccinuri bazat pe informațiile de atunci? Posibil, cu mintea de acum, dar nu așa se judecă într-o criză și nu e nimic “penal” în asta.

Uniunea Europeană a comandat 4,6 miliarde de doze la o populație de 450 de milioane. Nu se știa la acel moment ce se va întâmpla cu producția, ce tulpini vor apărea, de câte rapeluri va fi nevoie. Vrea DNA să-i investigheze și pe ei?

PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România.

PNL se teme de crearea Polului de Dreapta care îi va trimite la lada de gunoi a Istoriei pentru ce fac țării.

Împreună vor să guverneze întru hoție încă 4 ani cu un măscărici convenabil ca singură Opoziție.

Ne hărțuiesc zilnic, ei și trompetele media, ne amenință primarii, ne spun că dacă nu ne potolim nu va fi bine. În timp ce distrug economia României și prăduiesc bugetul țării.

Nu vom ceda și doar ne îndârjesc și ne crește determinarea. Veniți alături de noi. 2024 poate fi ultima șansă pentru o generație ca peste țara noastră să nu lase vălul negru al hoției și corupției statale. Împreună putem să-i oprim!“, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Comunicatul Direcției Naționale Anticorupție

„În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoanele respective are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de "opt-out", astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.

În prezenta cauză, în contextul menționat mai sus, sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie - mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer ¬și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

La solicitările transmise au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și dosarul de urmărire penală, în copie, compus din 27 de volume.

Prezentele demersuri în vederea efectuării urmăririi penale intră sub incidența prevederilor art. 2941 și art. 305 alin. (4) din C.pr.pen., cu referire la procedura reglementată în Legea nr. 115/1999, republicată, privind responsabilitatea ministerială.

Persoanele față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. (1) din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.“ a anunțat DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel