Drulă, după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier: Nu cred că un om de stat își permite să facă CACEALMALE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Cătălin Drulă (USR) a analizat desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în emisiunea ”Ce se întâmplă?”, de la DC NEWS TV. 

"Noi încercăm să îl facem (n.r. Guvernul). Domnul Cioloş a primit un mandat de la preşedintele României şi noi îl luăm în serios. Am văzut că se vorbeşte mult despre cacealmale. Eu nu cred că un om de stat şi-ar permite să facă o cacealma în situaţia în care este România acum. Deci consider mandatul unul serios. Nu pot gândi în afara acestui fapt. Încercăm să formăm Guvernul. A avut loc un prim dialog cu partenerii cu care am format coaliţia. Am înţeles că în partea PNL este nevoie de consultări mai serioase în partid înainte de o decizie. Urmează să se continue. Trag nădejde că e vorba de un timp foarte scurt, azi sau mâine, pentru că suntem într-o criză, curge şi termenul constituţional, deci e un pic de grabă. Ţara are nevoie ieri de un Guvern plin", a declarat Cătălin Drulă la DC NEWS TV. 

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu până când USR a ieșit de la guvernare, este invitatul jurnalistului Răzvan Dumitrescu, la DCNewsTV, în emisiunea ”Ce se întâmplă?”. Vezi mai mult în video: 

Drulă a anunţat condiţia în care Cioloş îşi depune mandatul 

Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Florin Cîţu, a anunţat condiţia care l-ar face pe Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat înainte de a merge în Parlament. 

"S-a discutat vreo clipă ca Dacian Cioloș, dacă nu se formează o majoritate, să-și depună mandatul înainte de a ajunge în Parlament?", a fost întrebat Cătălin Drulă la TVR1 miercuri seară. 

"A fost întrebat și domnul Cioloș despre asta și a spus că este o decizie pe care încă urmează să o luăm. Părerea mea este că nu ne putem juca cu mandate. Da (n.r s-ar putea întâmpla), dacă există o consecință, o logică. Dacă ar exista din aceste negocieri, spre exemplu, un pas de deblocare în care să se refacă coaliția cu alt premier de la PNL…", a replicat fostul ministru.

"Adică dacă mâine PNL vine și spune: renunțăm la Florin Cîțu, avem altă propunere de premier de la noi, Dacian Cioloș e dispus să renunțe la mandatul încredințat înainte să ajungă la vot în Parlament?", a mai fost întrebat acesta. 

"Eu cred că da, pentru că scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuții nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem niște pași în logica instituțională. Președintele a propus un premier, acesta își alcătuiește lista miniștrilor, un program și îl supune votului Parlamentului", a concluzionat Cătălin Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel