Data publicării:

Dronele ruse au ucis 7 persoane, inclusiv 3 copii, în orașul Harkov din Ucraina - Reuters

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
22 de drone din cele 31 lansate de Rusia au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriene.

Rusia a lansat un atac cu drone asupra orașului Harkov din Ucraina, ucigând șapte oameni, inclusiv trei copii mici, declanșând incendii și provocând daune infrastructurii și caselor rezidențiale, au declarat oficiali regionali sâmbătă.

Oleh Synehubov, guvernatorul regional al Harkovului, a spus că forțele ruse au lovit orașul târziu vineri, afectând infrastructura civilă, declanșând mai multe incendii mari și deteriorând cel puțin 15 case rezidențiale în estul Harkovului.

"Ca rezultat al loviturilor, șapte persoane au murit, printre acestea trei copii: unul de șapte ani, unul de patru ani și un bebeluș de aproximativ șase luni", a spus el pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a menționat că trei persoane au fost rănite.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că grupurile mobile de apărare antiaeriană și vânătorii de drone au doborât 23 din cele 31 de drone lansate de ruși, care vizau regiunea Harkov din nord-estul țării și, de asemenea, regiunea Odesa din sud.

În Harkov, șeful biroului local al procurorului, Oleksandr Filchakov, a spus într-un videoclip postat pe Telegram că trei drone au lovit stația de benzină din districtul Nemyshlianskyi al orașului.

"A fost o cantitate mare de combustibil, și de aceea sunt aceste consecințe groaznice din cauza incendiului", a spus Filchakov.

Pompierii și salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a face față consecințelor atacului, a stinge incendiile și a curăța deșeurile, au declarat oficialii.

Synehubov a mai spus că dronele rusești au lovit și un restaurant în micul oraș Velykyi Berluk, la aproximativ 100 km de Harkov. Nu s-au raportat victime acolo.

Reuters nu a putut confirma independent detaliile atacului. Rusia nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, dar a afirmat că nu vizează intenționat situri civile.

Harkovul a fost în mod regulat sub atac începând cu începutul invaziei rusești a Ucrainei în februarie 2022 și a fost o țintă frecventă a asalturilor rusești în ultimele săptămâni.

În portul Mării Negre Odesa, guvernatorul regional a spus că un atac cu drone a rănit o persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel