Dronele care livrează suplimente medicale pe insulele izolate (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video BBC
Sursă foto: Captură video BBC
Mai multe drone livrează medicamente pe insulele izolate din zona Capului Verde.

Informaticianul Erico Pinheiro a inventat un sistem de drone pentru a livra provizii medicale comunităților îndepărtate ale națiunii sale insulare, Capul Verde, scrie BBC. Tehnologia salvează deja vieți și ajunge pe cele mai mici și mai îndepărtate insule, locuri în care ar fi nevoie de zile întregi pentru ca profesioniștii medicali să le acceseze.

”Asta este tot ce mi-am dorit să fac, să folosesc puterea tehnologiei pentru a îmbunătăți viața comunității”, a spus Pinheiro, inventatorul în vârstă de 32 de ani. 

Drona, un mijloc facil de a ajunge la cei aflați în nevoie

”Teritoriul nostru este compus din insule, așadar, câteodată este greu să ajungi la cei aflați în nevoie. De aceea am decis să accesăm acele locații prin aer. Am creat un mecanism pe care l-am atașat dronei, pentru că drona este modulară, astfel poate livra un pachet. Noi punem proviziile în cutia atașată și trimitem prin aer proviziile către locația unde vrem să le livrăm”, a spus Pinheiro. 

Informaticianul a construit prima dronă în 2015, când a vrut să își ajute bunicul în activitățile agricole, să semene pe zone cât mai extinse. 

„Am început acest proiect pentru a ajuta la eradicarea deșertificării. În timpul pandemiei, am decis să folosesc proiectul pentru agricultură și să îl adaptăm pentru a putea livra acele medicamente necesare”, a adăugat Pinheiro.

Dronele ar putea călători mai departe

”Este un proiect ideal pentru țările cu insule izolate, care au nevoie de soluții mai rapide și simple pentru a aduce provizii și medicamente în zonele în care este nevoie”, a spus Samory Araujo, reprezentant al UNDP Capul Verde.   

”Acum lucrăm pentru a îmbunătăți capabilitățile dronei pentru a putea călători chiar mai departe. Cea mai mare dronă poate căra până la cinci kilograme și poate călători 10 kilometri”, a mai explicat Pinheiro

Citește și: Rusia a prezentat în acțiune Orion - „ucigașul de drone” (Video) menit să sperie Ucraina

Te-ar mai putea interesa și: A fost inventată prima dronă sub formă de pasăre. E inspirată după şoimi şi... papagali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel