Data publicării:

Drojdia uscată inactivă, beneficii în Postul Crăciunului. Înlocuiește cașcavalul

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Önder Örtel, de la Pexels
Fotografie creată de Önder Örtel, de la Pexels

Dacă ții Postul Crăciunului și vrei să dai aromă mâncărurilor tale, poți alege drojgia uscată inactivă. Doar câțiva fulgi sunt suficienți pentru a da gust preparatelor.

Drojdia uscată inactivă este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale. Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor, dar și ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, în chifteluțe, perișoare, drob etc.


Fulgii de drojdie sunt o sursă importantă de proteine, având peste 55% proteină de calitate, 18 amino-acizi și 15 minerale. Un alt beneficiu major al fulgilor de drojdie uscată este conținutul mare de vitamina B. Vitamina B este responsabilă de menținerea unui nivel echilibrat de stres și îmbunătățește aspectul pielii.


De asemenea, fulgii de drojdie mențin nivelul optim de colesterol, ajută la buna funcționare a ficatului și ajută la curățarea intestinului.

Fulgii de drojdie uscată pot fi folosiți cu încredere în bucătărie pentru a da gust mâncărurilor, fiind ideal în perioadele de post, ca înlocuitor al cașcavalului. Fulgii se pot folosi cu încredere pe cartofi, piureuri, bruschete și alte sortimente de mâncare.

Este recomandat să nu se depășească doză zilnică de 10g.

Această drojdie nu se folosește pentru dospirea aluaturilor. Nu este destinată procesului de coacere sau de frământare.

VEZI ȘI: Mănânci miere în Postul Crăciunului? Atenție! Ce trebuie să știi de la specialiști despre acest aliment

Mănânci miere în Postul Crăciunului? Ce trebuie să știi de la specialiști despre acest aliment.

A fost spulberat un mit legat de miere, acest aliment care este consumat atât în perioada Postului Crăciunului, cât și în afara sa.

„Mierea este o combinație de fructoză și glucoză, în proporții diferite față de zahăr”, a precizat Dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în științe medicale, la DC News, adăugând ulterior:

„Deci, practic, mierea e tot combinație de fructoză și glucoză, ca și zahărul, doar că în proporții diferite, având exact aceleași calorii. La fel și siropul de arțar, alți îndulcitori. Aceștia sunt îndulcitori calorici. Există și îndulcitori noncalorici sau hipocalorici, care sunt de sinteză sau naturali. De origine naturală este, de exemplu, ștevia, care nu e atât de mult acceptată, pentru că rămâne un gust ușor neplăcut.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel