Drojdia uscată inactivă este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale. Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor, dar și ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, în chifteluțe, perișoare, drob etc.
Fulgii de drojdie sunt o sursă importantă de proteine, având peste 55% proteină de calitate, 18 amino-acizi și 15 minerale. Un alt beneficiu major al fulgilor de drojdie uscată este conținutul mare de vitamina B. Vitamina B este responsabilă de menținerea unui nivel echilibrat de stres și îmbunătățește aspectul pielii.
De asemenea, fulgii de drojdie mențin nivelul optim de colesterol, ajută la buna funcționare a ficatului și ajută la curățarea intestinului.
Fulgii de drojdie uscată pot fi folosiți cu încredere în bucătărie pentru a da gust mâncărurilor, fiind ideal în perioadele de post, ca înlocuitor al cașcavalului. Fulgii se pot folosi cu încredere pe cartofi, piureuri, bruschete și alte sortimente de mâncare.
Este recomandat să nu se depășească doză zilnică de 10g.
Această drojdie nu se folosește pentru dospirea aluaturilor. Nu este destinată procesului de coacere sau de frământare.
VEZI ȘI: Mănânci miere în Postul Crăciunului? Atenție! Ce trebuie să știi de la specialiști despre acest aliment
Mănânci miere în Postul Crăciunului? Ce trebuie să știi de la specialiști despre acest aliment.
A fost spulberat un mit legat de miere, acest aliment care este consumat atât în perioada Postului Crăciunului, cât și în afara sa.
„Mierea este o combinație de fructoză și glucoză, în proporții diferite față de zahăr”, a precizat Dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în științe medicale, la DC News, adăugând ulterior:
„Deci, practic, mierea e tot combinație de fructoză și glucoză, ca și zahărul, doar că în proporții diferite, având exact aceleași calorii. La fel și siropul de arțar, alți îndulcitori. Aceștia sunt îndulcitori calorici. Există și îndulcitori noncalorici sau hipocalorici, care sunt de sinteză sau naturali. De origine naturală este, de exemplu, ștevia, care nu e atât de mult acceptată, pentru că rămâne un gust ușor neplăcut.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- Polițist, la un pas să fie linșat în Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. Val Vâlcu: Nu există așa ceva. În secunda 2 trebuia oprit - Foto
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică