Droguri transportate prin curier. Poliţia i-a prins în flagrant
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Prinderi în flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri.

La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au organizat o acţiune, în cadrul căreia au descoperit un colet cu cannabis. Persoanele bănuite ar fi introdus în România, o cantitate de cannabis, ce urma să fie comercializată către consumatori din Bucureşti.

Acţiunea de prindere în flagrant delict a fost sprijinită de poliţişti de investigaţii criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, fiind oprit în trafic un autoturism, cu care se deplasau două persoane, care ar fi ridicat coletul cu aproape 4 kg. de cannabis, de la o firmă de curierat.

Tot ieri, a urmat o altă acţiune de prindere în flagrant delict, în Bucureşti, fiind identificat destinatarul final al coletului.

De la acesta, au mai fost ridicate alte 500 de grame de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specific de cannabis, un grinder, un cântar electronic de precizie, 2 bong-uri, 3 telefoane mobile şi alte substanţe şi fragmente vegetale.

Procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, faţă de cele 3 persoane cercetate în dosarul penal. În cursul zilei de astăzi, doi dintre cei în cauză urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare la domiciliu, iar faţă de al treilea cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru comiterea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel