Data publicării:

Drob de miel. Rețeta tradițională pentru masa de Paști

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Drobul de miel este unul dintre preparatele care se vor afla pe masa multor români, de Paști. Iată cum se prepară această rețetă tradițională...

Ingrediente

500 gr organe interne de miel
250 gr carne de miel fiartă
2 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
30 ml de ulei
4 ouă crude
4 ouă fierte
sare și piper după gust
2 foi de dafin
1 linguriță de cimbru uscat
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel.

Cum se prepară

Porționează toate organele de miel în jumătăți sau sferturi și scufundă-le într-o cratiță cu apă rece. Lasă-le acolo timp de 10-15 minute pentru a elimina eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și taie-le în bucăți mai mici, scrie hellotaste.ro. Pune carnea de miel la fiert în apă cu sare. Adaugă și două foi de dafin pentru un plus de aromă. Când este ușor pătrunsă adaugă și organele de miel și lasă-le să fiarbă până când se pătrund și acestea. Scurge-le și toacă-le pe toate cât mai mărunt.

Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Clătește bine mărarul și pătrunjelul și toacă-le cât mai mărunt. Fierbe cele 4 ouă astfel încât să fie tari, apoi curăță-le. Descoperă aici cum prepari ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.

Amestecă trei ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Un ou îl păstrezi pentru a unge drobul cu el, înainte de coacere. Când ai toate aceste ingrediente pregătite pune o tigaie la încins, cu puțin ulei in ea. Adaugă ceapa și usturoiul verde. Amestecă ingredientele pentru ca ceapa și usturoiul să își degaje aromele.

Lasă-le să se gătească la foc lent și presară peste ele sare, piper și cimbru. Stinge focul și lasă ingredientele să se răcească. Adaugă și organele de miel și carnea  și amestecă-le bine pe toate. După răcire adaugă verdeața tocată și ouăle crude. Omogenizează bine compoziția pentru drob de miel și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formezi și coci drobul de miel

Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec, sau unge-o cu ulei. Întinde în tavă jumătate din cantitate de ingrediente pentru drob. Așază unul lângă altul în rând, longitudinal cele patru ouă fierte. Peste acestea întinde restul compoziției pentru drob.

Nivelează frumos drobul la suprafață și unge-l cu ou bine amestecat. Pune tava în cuptor și coace drobul pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine în tavă înainte de a-l scoate pe platou și a-l porționa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel