Drepturile TV ale Ligii I au intrat sub ancheta DNA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dumitru_dragomir_conferinta_presa
dumitru_dragomir_conferinta_presa

În urma scandalulului  declanşat de dezvăluirea privind împrumutul acordat Gloriei Bistriţa de soţia lui Mircea Sandu şi recuperarea datoriei din drepturile TV cuvenite clubului ardelean se extinde. Astfel, în acest caz, procurorii au cerut de la LPF documentele de plată prin care au fost virate în ultimii trei ani către cluburi sutele de milioane de euro primite de la televiziuni. Între timp, DNA a început extinderea cercetărilor după ce a descoperit acte prin care Lise Sandu, soţia şefului FRF, Mircea Sandu, l-a împrumutat cu 400.000 de euro pe preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, în 2009, şi şi-a recuperat banii direct în cont de la LPF din drepturile TV ale ardelenilor, scrie Gazeta Sporturilor.

Procurorii au ridicat de la LPF toate documentele de plată emise de forul condus de Dumitru Dragomir în ultimii trei ani referitoare la drepturile TV. "Există informaţii că operaţiuni financiare dubioase de genul Sandu - Gloria Bistriţa sunt la ordinea zilei în fotbalul românesc. DNA vrea să verifice dacă într-adevăr s-au mai făcut şi alte manevre de acest fel", au explicat surse judiciare.

Între timp, Dragomir, a confirmat la Dolce Sport suspiciunile procurilor: "Chestia asta cu împrumutul pentru Bistriţa de la Mircea Sandu... Păi, ce, o dată s-a întâmplat? Există legea împrumutului, cedarea de creanţe, a fost totul legal, apare în contabilitatea clubului". Şeful LPF a mai explicat: "Noi nu l-am reclamat pe Mititelu că a luat banii cu certificat fals. O Universitatea Craiova a fost afiliată, cealaltă nu, dar nici asta nu era

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel