Drepturi minorități. UDMR cere ajutorul SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Senatorul UDMR Novak Csaba consideră că o implicare mai activă din partea SUA în dezbaterile privind drepturile minorităţilor naţionale din România ar fi benefică şi binevenită. 

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care, marţi, Senatul a dezbătut şi adoptat o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA. 

"În anul 2017, considerăm că o implicare mai activă din partea Partenerului strategic în dezbaterile privind drepturile minorităţilor naţionale din România ar fi benefică şi binevenită. Subiectele de interes naţional sunt de interes şi pentru partenerii externi ai României. De aceea considerăm că o aplecare asupra tuturor subiectelor din partea partenerilor noştri este binevenită datorită experienţei lor în diverse domenii şi vedem extrem de necesar ajutorul Statelor Unite ale Americii în alinierea la standardele de excelenţă adoptate de România şi tratatele internaţionale ratificate", a afirmat Novak Csaba în plenul Senatului. 

El a subliniat că UDMR a fost printre primele formaţiuni politice care la începutul anilor 90' şi-au manifestat dorinţa pentru un Parteneriat strategic cu SUA şi cu structurile Nord-Atlantice. 

"UDMR a fost printre primele formaţiuni politice care la începutul anilor '90 şi-au manifestat dorinţa pentru un Parteneriat strategic cu SUA şi cu structurile Nord-Atlantice. UDMR apreciază şi a apreciat întotdeauna preocuparea arătată de către Guvernul şi Ambasada SUA faţă de problemele specifice ale minorităţilor naţionale din România şi faptul că aceste subiecte au făcut întotdeauna parte din drepturile fundamentale ale omului în viziunea SUA. Considerăm că o cooperare pe aceste subiecte este necesară pentru dezvoltarea culturii civice din România şi ne bucurăm de faptul că am găsit un partener de nădejde al SUA în acest domeniu", a adăugat Novak Csaba. 

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, cu 97 de voturi "pentru", o declaraţie pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel