Dreapta Unită cere verificarea alegerilor din România de către Comisia Europeană
Europarlamentarii din cadrul alianței Dreapta Unită au adresat o scrisoare deschisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, semnalând suspiciuni de fraudă în cadrul alegerilor din România.
În scrisoare, USR solicită Comisiei Europene să adopte o poziție clară în apărarea democrației și a cetățenilor europeni, cerând autorităților române să trateze cu seriozitate toate suspiciunile de fraudă și să găsească soluții legale și corecte pentru rezolvarea acestora.
Scrisoarea, semnată și către vicepreședinta pentru Demografie și Democrație, Dubravka Šuica, și comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, solicită oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a efectua o anchetă independentă asupra procesului electoral.
Conform USR, în ziua alegerilor au fost descoperite buletine preștampilate în favoarea coaliției de guvernare PSD-PNL, atât în București, cât și în alte localități, inclusiv Râmnicu Sărat, Săcălaz și Bistra. „Comisia Europeană trebuie să aibă o poziție clară pentru apărarea democrației și a cetățenilor europeni și să ceară autorităților române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă și să găsească o soluție legală și corectă”, se arată în scrisoarea USR.
Europarlamentarii care au semnat scrisoarea includ pe Vlad Botoș și Eugen Tomac, alături de viitorii europarlamentari ai alianței Dreapta Unită, Dan Barna și Vlad Voiculescu. Aceștia subliniază necesitatea unei verificări independente pentru a asigura integritatea alegerilor și a păstra încrederea în procesul democratic din România.
„Susținem că o astfel de misiune ar fi esențială pentru clarificarea acestor suspiciuni și pentru protejarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Este crucial ca toate aceste acuzații să fie investigate cu maximă transparență și rigurozitate”, a declarat Vlad Botoș, europarlamentar USR.
În contextul în care întrebările privind corectitudinea alegerilor continuă să fie dezbătute, Dreapta Unită reiterează apelul pentru o anchetă externă, considerând că numai astfel se poate asigura un proces electoral curat și credibil. Europarlamentarii vor urmări îndeaproape răspunsul Comisiei Europene și se angajează să colaboreze cu toate instituțiile relevante pentru a proteja democrația în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News