Drapelul Rusiei a fost incendiat în fața consulatului Moscovei din Odesa / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Drapelul Rusiei a fost incendiat în fața consulatului Moscovei din Odesa / Sursă foto: Captură video Facebook
Drapelul Rusiei a fost incendiat în fața consulatului Moscovei din Odesa / Sursă foto: Captură video Facebook
Activiștii Partidului Naționalnyi Korpus din Ucraina au incendiat drapelul Federației Ruse în fața consulatului Moscovei din orașul Odesa.

În fața sediului Consulatului Rusiei la Odesa un grup de activiști ai partidului Naționalnyi Korpus (Corpul Național) au incendiat drapelul Rusiei și al partidului Platforma de Opoziție-Pentru Viață, potrivit Dumskaya.net. Participanții la acțiune au cerut ca liderul acestui partid, Viktor Medvedciuk, să fie trimis după gratii sau expulzat din țară.

„Turnăm vopsea roșie peste aceste steaguri pentru a arăta că sângele ucrainenilor este pe mâinile partidului Platforma de Opoziție-Pentru Viață și a Rusiei. Ei au declanșat  acest război în Donbas, iar acum ne amenință din nou cu războiul”, susțineau participanții la acțiune.

De menționat că în luna februarie a.c. Consiliul Național de Securitate și Apărare din Ucraina a impus sancțiuni împotriva politicianului ucrainean, deputat al Radei Supreme și liderului Partidului Platforma de Opoziție–Pentru Viață, Viktor Medvedciuk,  considerat „un prieten apropiat” al președintelui Vladimir Putin. Sancțiunile implică înghețarea activelor lui Medvedciuk și blocarea oricăror tranzacții bancare.

Pe listă mai figurează soția lui Medvedciuk, un alt cetățean ucrainean, cinci ruși și 19 companii. Secretarul NSDC, Oleksii Danilov, a precizat că restricțiile sunt impuse pentru o perioada de trei ani, în cadrul cazului de finanțare a terorismului, precizează Lyberti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel