Drama unei fetițe de 10 din SUA. A fost violată, dar nu a putut face avort în Ohio, după anularea acestui drept
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drama unei fetițe de 10 din SUA. A fost violată, dar nu a putut face avort în Ohio, după anularea acestui drept / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Drama unei fetițe de 10 din SUA. A fost violată, dar nu a putut face avort în Ohio, după anularea acestui drept / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Caz șocant în SUA după anularea dreptului la avort. O fetiță de 10 ani, care a fost violată, nu a putut face avort în Ohio.

Un caz șocant de abuz asupra copiilor subliniază cât de restrictive au devenit legile privind avortul în statele republicane de la anularea dreptului la avort de către Curtea Supremă a SUA în iunie. La câteva ore după decizia înaltei curți, Ohio a interzis orice avort după șase săptămâni de sarcină, un moment în care multe fete și femei încă nu știu că sunt însărcinate, scrie Independent.

Noua lege a făcut ca o fetiță de 10 ani care a fost violată și care era însărcinată în șase săptămâni și trei zile nu a putut face avort în acest stat, potrivit unui raport al Indianapolis Star. Copila a trebuit să călătorească în Indiana, stat vecin, pentru a avea acces la un avort. Cazul fetiței este unul dintre multe altele, fete și femei fiind forțate acum să treacă peste granițele statului pentru a primi servicii de avort. Totuși, s-ar putea ca în curând, femeile să nu aibă nici această posibilitate. La sfârșitul lunii iulie, legislativul din Indiana va organiza o sesiune specială în care va lua în considerare regulile suplimentare privind avortul.

"Este greu de imaginat că în doar câteva săptămâni nu vom avea capacitatea de a oferi această îngrijire.", a declarat pentru dr. Caitlin Bernard, medic obstetrician-ginecolog din Indianapolis, care i-a făcut întreruperea de sarcină fetiței de 10 ani.

Povestea copilei de 10 ani a stârnit indignare în toată țara, susținătorii avortului susținând că această lege nu poate pretinde că se concentrează pe protejarea vieții atunci când obligă copiii care au fost victime ale abuzului să-și păstreze sarcinile. Interdicțiile de avort în unele state americane sunt absolute, fără excepții pentru victimele violului, incestului și abuzului.

Facebook elimină postările cu mențiuni despre pastile de avort, dar păstrează anunțurile pentru vânzarea drogurilor și armelor de foc

Facebook și Instagram au început să elimine postările legate de pastilele de avort, deoarece postările despre astfel de medicamente au crescut în urma deciziei Curții Supreme de eliminare a protecțiilor constituționale în cazul acestor intervenții.

Meme-urile și actualizările de stare care explică modul în care oamenii pot obține pastile de avort prin poștă au explodat pe platformele sociale în ultimele zile.

Mențiunile generale despre pilulele de avort, precum și postările care menționează versiuni specifice, cum ar fi mifepristonul și misoprostolul, au crescut brusc vineri dimineață pe Twitter, Facebook, Reddit și la emisiunile TV, potrivit unei analize a firmei de informații media Zignal Labs. Până duminică, Zignal numărase peste 250.000 de astfel de mențiuni.

Unele dintre postări au demonstrat modul în care oamenii pot obține, în mod legal, avortul cu medicamente prin poștă în SUA, ori prin servicii de telesănătate pentru avort, cum ar fi Hey Jane, Just the Pill și Choix, în statele în care o astfel de asistență medicală este legală. În alte postări, utilizatorii individuali s-au oferit să trimită rețete prin poștă femeilor care trăiesc în state care au incriminat avortul, în urma deciziei Curții Supreme. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel