Drama băiatului de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina: Nu am mamă, nu am tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drama copilului de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina. „Nu am mamă, nu am tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară!” / Foto: Pixabay, de Matti
Drama copilului de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina. „Nu am mamă, nu am tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară!” / Foto: Pixabay, de Matti
Sașa Reznicenko, un orfan refugiat din Ucraina, ajuns în Prahova, a povestit drama prin care trece.

Adevărata față a războiului din Ucraina poate fi văzută prin povestea tragică a lui Sașa Reznicenko, un orfan refugiat ajuns în Prahova. Băiatul are doar 9 ani și deja fusese încercat greu de soartă. Părinții lui au murit, iar Sașa a rămas singur pe lume. Necazurile nu s-au oprit aici. A venit războiul. Până acum 2 săptămâni avea pace, liniște, copilărie. Acum nu mai are nimic. Rușii i-au luat tot. Nu le-a păsat că este o minune de copil, blond, cu ochii albaștri, cum nu le-a păsat de sutele de mii de refugiați care au fost nevoiți să fugă din țara lor pentru a rămâne în viață.

Sașa a fugit din calea bombardamentelor, alături de alți copii orfani, din regiunea Odesa, sudul Ucrainei. A ajuns în Prahova, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” din Băicoi. Ochii îi plâng, la fel și sufletul. „Nu am mamă, nu am tată, pentru că au murit. Acum, nu mai am nici țară.”, spune băiatul, scrie Observatorul Prahovean. Sunt vorbe cutremurătoare, dureroase, rostite de un copil care nici măcar nu ar trebui încă să știe că există asemenea orori pe lume. Totuși, copilul a găsit puterea să vorbească despre iadul din Ucraina. Primul interviu, Sașa Reznicenko l-a acordat reporterilor CNN..

”Este război în Ucraina, așa că directorul școlii de la noi a decis să ne aducă aici. Am stat în mai multe locuri și știu că e important să ascult de profesorii mei și să mă comport cum trebuie”, a povestit Sașa.

"I se citește suferința pe chip, dar are încredere că, într-o zi, totul va fi bine, din nou"

Din fericire, a ajuns viu și sănătos la Complexul de Servicii Comunitare ”Rază de Soare”, alături de alți zeci de copii orfani, unde sunt îngrijiți.

”E un copil tare vorbăreț. I se citește suferința pe chip, dar are încredere că, într-o zi, totul va fi bine, din nou. Că se va întoarce în Ucraina, chiar dacă acolo nu îl așteaptă nimeni. Dar e țara lui și, în ciuda faptului că are doar 9 ani, realizează că viitorul său și casa lui acolo sunt. În situația lui Sașa sunt alte zeci de copii ajunși în grija noastră. E o mare răspundere, iar emoțional ei au nevoie de mult sprijin. Când au ajuns în Prahova, tot ce făceau era să imite sunetul alarmelor, bombelor și gloanțelor. Acum și-au mai revenit. Nu știm cât vor rămâne aici, dar important este că sunt în siguranță”, ne-a mărturisit Mihaela Șindilă, director adjunct DGASPC Prahova.

Povestea lui Sașa, este, de fapt, povestea a mii de copii din Ucraina, țară devastată de soldații ruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel