Data actualizării:
Data publicării:

Dragoste cu năbădăi. Vasilica Tastaman, cu inima împărţită între Emeric Ienei, Gheorghe Dinică şi Dan Tufaru. Vladimir Găitan: Acolo s-a produs un foc voltaic

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
colaj: Wikimapia, captură video "Astă seară dansăm în familie"
colaj: Wikimapia, captură video "Astă seară dansăm în familie"
"M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!" mărturisea cândva marea actriţă Vasilica Tastaman. A trecut prin multe, a îndurat multe şi... a iubit mult.

Vasilica Tastaman e cunoscută publicului drept o actriţă de excepţie dar şi o femeie foarte frumoasă care a cucerit inimile colegilor de scenă, printre care Gheorghe Dinică şi Ion Tufaru, pe care l-a despărţit de Anda Călugăreanu. Despre blonda fatală a acelor vremuri Radu Beligan afirma: „Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman'. A fost căsătorită de două ori, cu antrenorul Emeric Ienei și Dan Tufaru.

Originară din Brăila, unde şi-a făcut şi debutul pe scenă, Vasilica Tastaman și-a descoperit pasiunea pentru teatru din timpul adolescenţei pe când avea doar 16 ani. Până la acea vârstă, a lucrat într-o fabrică de textile din zonă. Fără studii de artă teatrală, Vasilica a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra şi a rămas în memoria românilor drept o actriţă înzestrată, comică, exuberantă şi plină de viaţă.

Cariera Vasilicăi Tastaman s-a datorat, în cea mai mare parte, doamnei scenei românești Lucia Sturdza Bulandra. Vasilica era angajată a Teatrului Municipal București. La urechile directoarei teatrului ajunge, într-o zi, zvonul că actrița ei preferată vrea să părăsească teatrul și să se întoarcă la Brăila. Intrigată, Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea și îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureștean și Bucureștiul, potrivit antena3.ro.

În volumul "Vasilica Tastaman. Femeia fatala a Romaniei – Volumul X", Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe partenera lui Dem Rădulescu din "Astă seară dansăm în familie": „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Ienei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Bulandra i-a dat un acoperiş deasupra capului

În scurt timp Lucia Sturdza Bulandra avea să afle cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!. Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înființat la Primărie și i-a cerut personal primarului o locuință pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: l-a implorat în genunchi, cu lacrimi în ochi, să o ajute cu o locuință. La distanță de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuința obținută cu ajutorul directoarei.

S-a iubit în secret cu Gheorghe Dinică

Actorul Vladimir Găitan își amintea, la un moment dat, de povestea fulgerătoare de iubire dintre Vasilica Tastaman și Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu. Vasilica a divorțat de Emeric Ienei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de 10 ani."

Un alt bărbat care i-a furat inima a fost Gheorghe Dinică. Dinică era foarte discret. "Eram odată și îmi zice: ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori. Să înțeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulți ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare și nu gargară inutilă", povestea, în trecut, pentru "Doamne de poveste" actorul Dumitru Rudăreanu.

Una din secvenţele memorabile cu Dem Rădulescu, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel