Dragoș Pătraru: caut adresa Robertei Anastase, ca s-o aduc în Instanță. Mâine arăt DNA probe privind banii negri din campania lui Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Jurnalistul din Prahova pe care Roberta Anastase l-a dat ca exemplu de șantajist  a declarat pentru De Ce News că a și acționat-o în judecată pe președinta Camerei Deputaților. ”Caut adresa d-nei Anastase, ne-a spus Dragoș Pătraru, pentru a-i trimite citația. Din păcate, adresa nu se află nici pe site-ul Camerei, nici la PDL, dar mâine dimineață avocatul meu va depune plângerea. De asemenea, mi-am fixat o întâlnire la DNA, unde doresc să  prezint probele privind finanțarea din bani negri a campaniei electorale prezidențiale, dar și a celei din 2008. E vorba despre transportul  de cadouri electorale din China, respectiv cântare, pilote, geci și aparate de radio, care au fost plătite cu bani negri și apoi distribuite în campania lui Traian Băsescu. Cât despre afirmațiile doamnei Roberta Anastase, făcute la doi ani de la așa zisul șantaj, sunt doar calomnii menite să mă discrediteze, după ce am dezvăluit afacerea Conpet, dar și alte nereguli din fieful domniei sale”.

Roberta Anastase a povestit că, în campania prezidenţială, a rămas "siderată" când i s-a cerut din partea unei televiziuni din Prahova 50.000 de euro pentru a nu fi atacat PDL-ul. "Dragoş Pătraru, celebru de acum, a apărut la televizor şi a spus: PDL, înainte de a începe campania electorală, ca să nu-i atac în campanie, trebuie să-mi dea 50.000 de euro", a precizat Anastase ziariştilor după întâlnirea cu ONG-urile, arătând că este vorba de postul de televiziune Prahova TV.

Dragoș Pătrar a explicat că a strâns în ziarul său jurnaliști care nu mai puteau să scrie ”la moguli” locali și în calitatea de patron și jurnalist a negociat contractele de publicitate. 

Iată ce scrie Dragoș Pătrar pe blogul propriu despre cazul amintit: ”Dacă la locale l-am consiliat pe Andrei Volosevici pe probleme de marketing politic, fără să primesc bani și refuzând o indemnizație de o mie de euro lunar, la negru, pe care mi-a propus-o Andrei Volosevici, după câștigarea alegerilor, la parlamentare, am făcut un pachet de promovare după o discuție directă cu Roberta Anastase. Totul s-a făcut cu contract și factură, achitată foarte greu de către PDL, cu multe luni după alegeri. Și acum, postul de televiziune Prahova TV are de recuperat peste 700 de milioane de lei de la PDL Prahova, pentru serviciile de reclamă electorală din 2008.

Apoi, Roberta l-a trimis, în 2009, la negocieri, pe fostul meu angajat, Paul Călin Botez. Acesta m-a întrebat cât costă tăcerea mea în campanie. I-am spus că nu intră în discuție așa ceva. Și i-am mai spus că, dat fiind tratamentul la care sunt supus de către PDL, care încearcă să îmi falimenteze societatea făcând presiuni asupra clienților de publicitate ai săptămânalului altPHel, reclama electorală (reclama din ziar, atenție, nu un pact de neagresiune) costă 50.000 de euro. Desigur, o sumă imensă pentru presa locală, în condițiile în care aceasta acoperă bugetul publicației altPHel pe un an. A încercat să negocieze, dar nu am vrut să cobor, tocmai pentru că nu am vrut să am de-a face din nou cu acești oameni care nu își achită datoriile”.

 Citește și ”Roberta Anastase şi Gyorgy Frunda spun că au fost şantajaţi de mai mulţi jurnalişti”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel