Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel, surprins de un bombardament Hamas, chiar în timpul interviului pentru DC NEWS. "A căzut aici, la noi în cartier"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dragoș Nelersa, jurnalist "Gazeta Românească" din Israel, a fost surprins de un bombardament Hamas, chiar în timpul interviului pentru DC NEWS.

Dragoș Nelersa este un jurnalist român care trăiește de ani buni împreună cu familia sa în orașul Rishon Letzion, iar acum activează la "Gazeta Românească" din Israel. Astăzi a fost surprins de un bombardament al militanților Hamas, chiar în timpul interviului acordat pentru DC NEWS.

În momentul în care l-am sunat pe Dragoș Nelersa am reușit să îl aud un pic, apoi semnalul s-a pierdut. Ulterior am putut să îl aud din nou spunând oamenilor cu care se afla la adăpost: "A căzut aici. Gata, gata, s-a terminat. Gata, s-a terminat alarma, putem să ieșim."

Ulterior acesta a explicat ce s-a întâmplat. Se pare că o rachetă Hamas ar fi căzut în apropiere de locul în care se afla.

"Tocmai am avut alarma, cred că a căzut aici la noi în cartier că a fost o bubuitură foarte puternică. Mă aflu în Rishon Letzion, la 20 de kilometri sud de Tel Aviv. Nu suntem la granița cu Gaza, dar uite că toate zonele sunt periculoase”, a explicat jurnalistul român.

Dragoș Nelersa:  La o săptămână după masacrul care a început, Hamasul încă are o putere de foc foarte mare

Întrebat cât de des sună alarmele în orașul Rishon Letzion, jurnalistul român ne-a spus: "Foarte des, foarte des, de câteva ori pe zi, noapte, sună, sună alarme. Încă suntem, uite la o săptămână după masacrul care a început, Hamasul încă are o putere de foc foarte mare. Trag, trag încontinuu, în special în orașele de graniță, în special în apropierea orașelor Așkelon, Așdod, dar trag și spre Tel Aviv. Asta de acum a fost trasă spre Tel Aviv că noi suntem în drumul spre Tel Aviv. Orașul nostru, Rishon Letzion, care este un oraș foarte mare, este între Fâșia Gaza și Tel Aviv și obiectivul lor este să atingă Tel Aviv.

Bateriile de rachete, cupola de fier Iron Dome trag neîncetat și sunt niște bubuieli puternice de fiecare dată când ei trag deoarece pentru fiecare rachetă trasă de ei noi trebuie să tragem 10-15, ca să fim siguri că ea este interceptată. Nu există sistem perfect, din păcate. Chiar astăzi dimineață purtătorul de cuvânt al armatei a spus: "Nu uitați că nu există un cer ermetic". Cerul nostru nu este ermetic, de fiecare dată când se aude alarma oamenii trebuie să meargă în camerele protejate, în buncăre, să se adăpostească, să asculte toate îndrumările apărării civile pentru că nu există un sistem perfect de apărare și iată, cad. Se trag atât de multe rachete încât câteva dintre ele reușesc să cadă și fac victime omenești".

"Oamenii sunt speriați, sunt triști, sunt îngrijorați de ceea ce urmează să se întâmple"

Totodată, jurnalitul ne-a mărturisit că aproape fiecare din Israel are o rudă sau o cunoștință care a avut de suferit de pe urma atacului Hamas.

"Închipuiți-vă, dacă sunt peste o mie de decedați la o țară atât de mică, sunt peste 3.000 de răniți și foarte mulți dintre ei sunt în stare gravă și atunci când medicii noștri spun că cineva se află în stare gravă, să știți că el se află deja în mâinile lui Dumnezeu, cum se spune.

Aproape fiecare are o cunoștință, un prieten, o rudă mai apropiată sau mai îndepărtată care sau a decedat, sau a fost rănită, sau a fost răpită. Așa cum știți, sunt peste 100 de persoane, printre care femei, copii, bătrâni, care sunt răpiți și deocamdată nu se știe soarta lor, sunt în Fâșia Gaza, sperăm că se vor întoarce cu bine acasă. Sunt foarte multe povești. Oamenii sunt speriați, sunt triști, sunt îngrijorați de ceea ce urmează să se întâmple", ne-a spus Dragoș Nelersa.

"Azi dimineață s-a atacat și din granița de nord"

"Azi dimineață s-a atacat și din granița de nord. Astăzi este o săptămână de la masacru și au încercat în același fel un grup de teroriști să intre din nord în Israel și să atace localitățile din împrejurimi, numai ca dă data aceasta armata israeliană a fost la datorie, i-a lichidat și nu a permis intrarea în Israel. Rezistăm. Deodată cuvântul acesta - rezistăm - capătă niște semnificații deoseobite", a mai declarat Dragoș Nelersa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel