Dragonii au existat cu adevărat. Ce au descoperit cercetătorii
Dragonii au existat cu adevărat. O specie foarte asemănătoare domina Australia în urmă cu mii de ani.
Un pterozaur nou descoperit ar fi trăit în nord-estul Australiei cu aproximativ 110 milioane de ani în urmă, fiind cea mai mare reptilă zburătoare cunoscută din acest teritoriu, scrie Yoda.ro.
Pterozaurul avea o anvergură a aripilor de șapte metri și o gură plină de colți. La fel ca păsările din ziua de azi oasele lor, optimizate pentru zbor, erau goale și fragile și, prin urmare, foarte puține au rezistat intacte până în prezent. Urmele a mai puțin de 20 de exemplare au fost descoperite pe continent.
Conform reconstrucției realizate de echipa de cercetători, craniul ar fi avut o lungime de aproximativ un metru, cu aproximativ 40 de dinți. Fiara ar fi zburat deasupra Mării Interioare Eromanga, care odinioară domina estul Australiei, folosind maxilarul său lung și puternic pentru a smulge peștii din apă.
„Omul Dragonului“, o nouă specie descoperită. Ar putea fi cel mai apropiat de Homo Sapiens
Craniul unui om străvechi descoperit în nord-estul Chinei poate aparține unei specii umane necunoscute anterior, pe care oamenii de știință l-au numit Homo longi, sau „Omul Dragonului”, raportează trei noi studii.
Craniul bine conservat al omului dragon este cel mai mare craniu Homo înregistrat. O analiză a craniului a arătat că omul Dragon ar putea fi cea mai apropiată specie înrudită de Homo sapiens, chiar mai aproape decât neanderthalienii, despre care s-a crezut mult timp că ar fi ruda noastră cea mai apropiată, a constatat studiul.
Rezultatele sugerează că craniul și alte câteva fosile din China formează o a treia descendență a oamenilor care au trăit alături de neandertali și H. sapiens, a spus co-cercetătorul studiului Chris Stringer, un studiu lider la Centrul de Cercetare a Evoluției Umane de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Arborele genealogic a indicat că noul H. longi descris este mai strâns legat de H. sapiens decât sunt neanderthalienii, a adăugat el. Cu alte cuvinte, H. longi „ne-a împărtășit un strămoș comun mai recent decât au făcut-o neandertalienii”, a spus el. Acest lucru ar face ca Dragonul să fie o specie soră a lui H. sapiens, a explicat el pentru Live Science.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News