Dragnea - Iordache, schimbare conducere. Marilen Pirtea: ”Asta e întrebarea!” RĂZBOI TOTAL
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Florin Iordache
Florin Iordache
Vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PNL, Marilen Pirtea, a explicat pentru DC News, care este modalitatea prin care ar putea ca alături de colegii săi din opoziție să schimbe conducerea Camerei și implicit pe Liviu Dragnea.

Reporter DC News: Când mai încercați să schimbați conducerea Camerei Deputaților?

Marilen Pirtea: În ședințele de plen ordinare. Lunea care vine, teoretic, am putea să facem această schimbare. 

Contați pe UDMR? 

Nicidecum nu putem conta pe voturile UDMR.

Să înțeleg din ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, adică faptul că Adrian Iordache nu a vrut să se retragă singur din acea funcție, dumneavoastră, opoziția, nu puteați face nimic, deși aveați majoritatea? 

Nu prea aveam ce sa facem, așa este, mai ales că ieri era și o gardă pretoriană în jurul lui. Deci dincolo de faptul că ignora majoritatea, nici fizic nu aveam cum să îl luam de acolo că era protejat de cei din jurul lui. 

Data viitoare cum o să procedați?

În acest moment, patru persoane din cele cinci care reprezintă conducerea Camerei nu pot conduce ședințele pentru că au o solicitare de revocare. Vorbim aici de domnii Dragnea, Iordache, Nicolicea și de mine. PSD a depus ieri și pe numele meu o cerere de revocare. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă luni vor conduce ședința? Pentru că ar fi împotriva regulamentului. 

Și dacă se va întâmpla așa, ce vor păți cei care nu respectă regulamentul? 

Sunt diverse sancțiuni, dar problema este că PSD invocă regulamentul când îi convine și când nu îi convine nu îl respectă. Ei și-au făcut un regulament pentru ei. În acest moment, un vicepreședinte poate fi retras doar de grupul parlamentar care l-a propus. Așa că dacă un grup rămâne cu 10 deputați, chiar dacă restul deputaților votează retragerea sa, vicepreședintele stă pe funcția dată de cele 10 voturi. Nu e normal așa. Plenul Parlamentului are însă puterea să decidă peste decizia unui grup, dar cererea trebuie să fie introdusă pe ordinea de zi. Aceasta a fost miza de ieri. Ei nu au vrut să introducă cererile respective de revocare. E o situație absurdă din care nu vom ieși prea ușor decât dacă reușim să schimbăm regulamentul, dar și acest lucru ar trebui să vrea să-l introducă pe ordinea de zi.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel