Data actualizării:
Data publicării:

Dragnea: Ei urmăresc să se rupa de NATO. Parteneriatul cu SUA, VITAL

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a vorbit la DC News despre parteneriatul României cu SUA și despre Armata europeană, un proiect al Uniunii Europene.

Dragnea a declarat că parteneriatul cu Statele Unite este vital pentru România și pentru integritatea ei teritorială. Președintele PSD a respins proiectul UE privind Armata europeană și a îndemnat statele UE să aloce 2% din PIB pentru apărare, așa cum a făcut-o și România.

Liviu Dragnea a declarat că programul Armatei europene este un prim pas al UE să se rupă de NATO.

„Parteneriatul cu Statele Unite este vital pentru România, indiferent de ce spun unii sau alții. Garanțiile maxime de securitate pentru România le poate da doar SUA și le-au dat până acum. Parteneriatul cu SUA este vital pentru România, pentru integritatea teritorială și pentru zonă”, a spus Dragnea la DC NEWS.

Rușii ne bat la ușă

„Se tot discută despre Armata europeană. Nu m-am ferit niciodată să o zic: de ce nu țările din Europa fac ca România, să aloce 2% din PIB pentru a întări NATO? Facem o altă armată în interiorul NATO? Ea poate fi o structură de sprijin, dar să discutăm cinstit. României nu îi convine lucrul acesta. Noi spre deosebire de ei suntem lângă ruși. Ei ne pot bate la ușă oricând. Am toată convingerea că aparteneța noastră la NATO și parteneriatul cu SUA reprezintă garanțiile maxime de securitate pentru România”, a mai completat Liviu Dragnea.

Vezi întregul răspuns:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel