Dragnea, condamnat. Ciutacu: Dacă se întâmplă asta, îți garantez că procurorii vor reporni motoarele dosarului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Jurnalistul Victor Ciutacu a analizat, pentru DC News, toate variantele pe care Liviu Dragnea le are după condamnarea primită joi în urma decizei nedefinitive a instanței în dosarul de abuz în serviciu.  

Realizatorul TV spune că e foarte complicat acum să te pui în pielea lui Dragnea. "E ușor să vorbești ca babele pe șanț despre soarta altuia. Discuția este și despre ce ar fi putut să facă Dragnea și nu a făcut.  Într-un an și jumătate ar fi putut să adopte modificările la legile justiției, pentru că fapta de abuz în serviciu a fost declarată neconstituțională de Curte. Dacă Dragnea își rupe gâtul și merge la pușcărie, ceea ce nu îi doresc pentru că nu doresc asta nimănui, merge pe o faptă dezincriminată de aproape doi ani. Parlamentul trebuia să pună decizia CCR în aplicare, dar pentru că au sărit TFL-ii (nr. tinerii frumoși și liberi) câți or fi ei că parlamentul legiferează în favoarea lui Dragnea, el a crezut că temporizând asta o să iasă bine și nu a adoptat-o", ne-a spus Ciutacu.

"Toate variantele dau prost la imagine"

Victor Ciutacu vede două opțiuni pentru Dragnea, ambele cu mari costuri de imagine. "Are mai multe variante. Să se detoneze, adică să facă ca Ponta sperând că sistemul îl va lăsa în pace, să renunțe la tot, la funcție, la președinția partidului, să se îndoaie cu Guvernul, ceea ce ma indoiesc că va face. Varianta a doua este să nu facă niciun gest și să caute sprijin în partid, ceea ce se întâmplă în aceste momente. Toate variantele dau prost la imagine, dar trebuie să se gândească și la votanții PSD că ei l-au votat, pentru că dacă ar pleca din toate funcțiile i-ar dezamăgi. Deci să se predea și să negocieze prin spate sau să nu renunțe și să o ia tare de săptămâna viitoare cu toate modificările pe care nu au putut să le facă până acum și după aceea să joace că are majoritate parlamentară”, a mai zis jurnalistul

A treia variantă: Olguța Vasilescu

Victor Ciutacu admite că Liviu Dragnea ar fi înlocuit de la șefia PSD dacă va renunța doar la funcția din Camera Deputaților. "Mai este o variantă să renunțe doar la funcția de la Camera Deputaților, dar într-un anume timp colegii lui îl vor carota din funcția de președinte PSD ca pe Ponta. Toate partidele funcționează așa. Când simt miros de sânge, pot declara una și de fapt să îi sară lui Dragnea la jugulară. Au făcut-o cu Năstase, cu Ponta... nu văd de ce nu ar face-o și cu Dragnea. Problema e pe cine pun în loc pentru că de data asta nu prea mai există un locul doi puternic. Singura alternativă ar putea fi Olguța Vasilescu, dar și ea are un dosar care nu e încă închis. Dacă o pune șefă pe Olguța Vasilescu de mâine, îți garantez că procurorii vor reporni motoarele dosarului și vor activa și alte denunțuri pe care le are. Situația de la PSD se răsfrânge în definitiv asupra întregii țări care acum este încremenită", a adăugat Victor Ciutacu pentru DC News.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel