Dragnea, solicitare către Ministerul Muncii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
DRAGNEA - PSD
DRAGNEA - PSD
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat, vineri, Ministerului Muncii şi comisiilor de specialitate din Parlament să organizeze "de urgenţă" o întâlnire, împreună cu liderii de sindicat, pentru a relua discuţiile la Legea dialogului social, astfel încât muncitorii din România "să fie protejaţi".

"Spunea cineva de la USR: 'Luaţi banii de la programul de dezvoltare locală'. (...) Tot cei de la USR au spus să se desfiinţeze proprietatea. Nu sunt glume, nu vorbesc să se afle în treabă, ei spun ce vor să facă dacă vor lua România, adică să nu mai fie proprietari, oamenii să nu mai aibă case, terenuri, maşină proprietate, să fie chiriaşi, eventual şi sclavi. Să fim aşa muncitori pe plantaţie pentru cine? Pentru alţii! Luaţi în serios aceste lucruri. Tot ei au spus că vor desfiinţa Legea salarizării, tot ei spun că România nu poate susţine acest sistem de pensii şi asta a spus şi Iohannis de o sută de ori. Ce înseamnă asta? Că vor să blocheze, să anuleze Legea pensiilor şi salarizării şi programele de dezvoltare locală, ca să ce? (...) Ca să fie o ţară care să se ducă din ce în ce mai jos, să fie din ce în ce mai supărată, mai divizată, să fie făcută cadou. Să nu mai existe în România un lider politic nebun, iresponsabil, care să-şi rişte libertatea, care să spună - 'Nu suntem de acord să vă dăm resursele noastre pe degeaba'. (...) Vrem să avem şi noi dreptul la acest colţ mic de lume al nostru pe care ni l-a dat Dumnezeu şi în care vrem să trăim şi să fim respectaţi", a afirmat Dragnea, la Conferinţa extraordinară de alegeri a PSD Dâmboviţa.

”Sunt eu nebun, sunt rău, sunt antieuropean?”

El a adăugat că românii nu au plecat din ţară din cauza PSD, ci pentru că au găsit în străinătate salarii mai mari.

"Nişte nemernici, vânzători, mincinoşi şi trădători, merg în diaspora să le spună românilor că au plecat din cauza noastră. Românii au plecat, în primul rând, pentru că au găsit salarii mai mari. Şi de ce nu au găsit aici în zona privată? Pentru că Boc şi Băsescu şi toată camarila pedelistă, vopsită penelistă acum, au tăiat şi au desfiinţat Legea dialogului social, pentru ca muncitorii români să nu mai poată să-şi ceară drepturile. (...) De ce să mai acceptăm noi starea asta? Sunt eu nebun, sunt rău, sunt antieuropean? Adică nu mai avem dreptul să ne cerem şi noi un mic drept, un mic respect? De la acest microfon eu cer cu toată tăria Ministerului Muncii, comisiilor de muncă din Parlament şi îi rog pe liderii de sindicat ca în regim de urgenţă să organizeze o întâlnire pentru a relua Legea dialogului social. Muncitorii din România trebuie să fie protejaţi. Nu putem sta indiferenţi şi să vedem, să observăm această bătaie de joc", a susţinut preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, românii care trăiesc la sate şi în oraşele mici au şi ei dreptul la dezvoltare, la civilizaţie. "Leneşul ăla de la Cotroceni, când se mai trezeşte, zice: 'Ce rău mai pot să mai fac azi? Să blochez bugetul', a adăugat ironic Dragnea.

Vezi și: 

PROTEST 15 MARTIE. Piaţa Victoriei, BLOCATĂ

PROTEST #ȘIEU. Cât au costat 15 minute de protest pentru România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel