Data publicării:
Drăghici: ”Jalnică!”. Dublă măsură în instanță: Minciuna USR
Deputatul PSD Mircea Drăghici dă cărțile pe față despre USR și PNL, finanțarea din campaniile electorale și dubla măsură în instanță.
”Donațiile trebuie să fie transparente, anunțate către AEP și publicate în MO. Este exact ceea ce nu face USR care a ales ca prin două platforme online să absoarbă bani din donații și să urce pe site-ul partidului cu totul alte persoane, în niciun caz cei care au făcut donațiile respective. Acest lucru a fost demonstrat în presă. E o chestiune jalnică, de moralitate la genunchiul broaștei și se încadrează foarte bine în sfera penală. Dacă e vorba de USR și de PNL, nimeni nu întoarce o filă la aceste dosare, nimeni nu se uită pe aceste chestiuni. Din păcate, puteți întreba și avocații, dacă merg să apere un om politic din altă zonă decât PSD, onorariul e unul, iar dacă apără din PSD e de două-trei ori mai mare, pentru și volumul de muncă trebuie să fie mai mare și el știe că șansa de a ajunge cu o achitare e infimă.” a spus Mircea Drăghici, la DCNews.
Minciuna USR
Întrebat dacă acuză Parchetul că-n cazul USR și PNL refuză să investigheze fraude comerciale comise la alegeri: ”Am văzut că Parchetul a pornit cercetarea penală probabil in rem, n-am văzut pe persoane, deși e dovedit foarte clar că banii din campaniile electorale au poposit și-n conturile personale ale unor candidați, dar nimeni n-a fost invitat vreodată să dea cu subsemnatul în această speță. Dosarul face referire doar la campania locală a USB. Nu înțeleg de ce nici până acum AEP nu sesizează organele competente, Parchetul, pe finanțarea nelegală, netransparentă, online, a USR. USR a mai venit în spațiul public cu o minciună, spunând că a câștigat în instanță au câștigat procesul cu AEP și trebuie să le ramburseze suma de bani colectată prin platforma g2online. Nu este adevărat. Instanța a spus că cheltuielile sunt pe lege, dar nu a făcut referire la proveniența banilor. Tocmai aici e problema. (...) Am văzut că și PNL au fost suspectați de fraudă fiscală și dosarul e în lucru la ANAF. Nu înțeleg de ce nici acolo nu a fost întrebat nimeni, deși spun clar președinții de organizații că acele servicii n-au existat în realitate în partea de campanie electorală. Doar 5 din președinții PNL din România au refuzat plata acelor facturi, ei știind că e vorba de o spălare de bani. La un anumit moment, vor trebui să spună de ce au refuzat plata acestor facturi”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News