Dr. Șerban Bubenek-Turconi, distins cu statutul de Membru de Onoare al Societății Europene de Anestezie și Terapie intensivă (ESAIC) - Foto
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cu ocazia Congresului Euroanaesthesia 2023 (3-5 iunie, Glasgow), Prof. Univ. Dr. Șerban Bubenek-Turconi a fost distins cu titlul de “Membru de Onoare ad vitam” al European Society of Anaesthesia and Intensive Care - ESAIC și de Fellow al aceleiași organizații.

In laudatio realizat de Președintele ESAIC - Prof. Dr. Edoardo de Robertis, acesta a arătat că cea mai înaltă distincție ESAIC a fost acordată Dlui. Prof. Univ. Dr. Șerban Bubenek-Turconi ca urmare a activității de peste 25 de ani în ESAIC.

"Suntem încântați să anunțăm că Dlui Prof. Univ. Dr. Șerban Bubenek-Turconi i-a fost acordat statutul de Membru de Onoare ESAIC.  Activitatea sa impresionantă în cadrul ESAIC a contribuit în mare măsură la succesul nostru și suntem recunoscători pentru devotamentul și angajamentul său față de societatea și disciplina noastră. Felicitări Dlui. Prof. Univ. Dr. Șerban Bubenek-Turconi!"

Prof. Univ. Dr. Bubenek-Turconi este în prezent Președintele Societății Române de Anestezie-Terapie Intensivă - SRATI și a reprezentat România în Consiliul Societății ESAIC în mandate repetate între anii 2004 și 2016, a fost membru al Comitetului de Examinare al ESAIC, iar între 2018-2021 a fost Președinte Ales al Asociației Societăților Naționale de ATI din ESAIC;

Începând cu anul 2009 este examinator internațional pentru  EDAIC partea a I si aII-a, ATI fiind  de altfel și singura specialitate din România care a adoptat examenul scris european ca probă obligatorie pentru a deveni medic specialist în România.

În țară a fost distins cu Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler în 2009 și cu Marea Cruce Patriarhală în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel