Dr. Mircea Dediu, Centrul Oncologic SANADOR: Două tipuri de cancer pot fi acum tratate prin imunoterapie. Prognosticul, schimbat radical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Reputatul oncolog dr. Mircea Dediu, de la Centrul Oncologic Sanador, a spus că două tipuri de cancer pot fi acum tratate prin imunoterapie, o metodă inovativă. 

"Imunoterapia a câştigat teren în ultimii ani, conduce inovaţia terapeutică în bolile neoplazice în general. Majoritatea localizărilor tumorale beneficiază în diverse etape de opţiuni chimioterapice şi de opţiuni de imunoterapie.

Sanador

Ca să dăm exemple clasice, până nu de mult, melanomul malign şi cancerul renal nu ofereau niciun fel de soluţie terapeutică când se aflau în stadii metastazice. Aceste două localizări sunt cele care au beneficiat cel mai mult de imunoterapie şi de tratamentele targetate molecular şi pentru care prognosticul s-a schimbat în mod radical prin implementarea acestor terapii.

Dar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cancerul pulmonar, cu cel de colon, etc. Toate au o soluţie de imunoterapie la un moment dat", a declarat dr. Mircea Dediu pentru DC NEWS şi DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel