Data publicării:

Dr. Mihaela Bilic: Când devin periculoși carbohidrații / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Mihaela Bilic
Mihaela Bilic
La emisiunea „Pastila de frumusețe" de pe DC News și Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță Toader, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre inamicii siluetei: carbohidrații.

„Tot ce înseamnă glucide, amidon, făinos sau zahăr, sunt într-o relație extrem de afectuoasă și plăcută, mai ales cu capul nostru. Creierului nostru îi place mult glucoza direct preparată pentru că asta fac făinoasele și carbohidrații, ne dau o formă de glucoză pe care corpul nostru o ia ca atare, o duce în sânge și toată lumea e mulțumită. Ficatul nu mai trebuie să se chinuiască, deci e la îndemână.

Cerealele sunt extrem de noi în alimentația noastră, însă în momentul în care le-am descoperit, s-a schimbat totul. A crescut populația pe glob, ca și număr, pentru că dintr-o dată aveau mâncare, oamenii s-au moleșit, s-au stabilizat în loc să fie nomazi și să meargă la vânat. Au construit orașe și au rămas legați de pământ pentru că cerealele necesită agricultură și trebuie să o faci stând pe loc. S-a văzut clar explozia demografică în momentul în care au apărut cerealele în viață noastră.

Nici din punct de vedere „siluetă" nu avem beneficii. Carbohidrații înseamnă această formă de glucoză care este un carburant pentru celulele noastre. Toate celulele din organism, de la creier până la mușchi, funcționează cu glucoză, nu putem funcționa cu altceva. Dacă nu am consumat-o, corpul nostru nu poate sta cu glucoza în sânge și nu are altceva de făcut decât să o transforme în grăsime. 

Carbohidrații nu sunt periculoși, decât în momentul în care mâncăm mai mult decât consumăm prin mișcare. Totul este din ce în ce mai comod pentru noi și atunci unde mai consumăm glucidele, unde mai consumăm făinoasele și carbohidrații? Aici este impasul, ne plac foarte mult, creierul nostru e fericit, plutește în glucoză, e greu să consumăm porția corectă și din acest dezechilibru e foarte ușor să ne îngrășam.

Mecanismul corpului nu știe cum să scape de acele calorii. I-am dat prea mulți carbohidrați, rămâne cu ei neconsumați, vine hormonul numit insulină și îi face grăsime de rezervă. Până și grăsimea de rezervă, noi o considerăm un lucru bun, o rezervă pentru supraviețuire. Putem trăi zile la rând fără mâncare pentru că avem această grăsime de rezervă. Deci organismul nostru nu va intra în panică, nu se va strica nimic. În momentul în care avem această grăsime, natura zice că e bine." a spus medicul Mihaela Bilic.

VEZI ȘI: Dr. Mihaela Bilic, despre cantitatea de carne pe care o putem consuma într-o săptămână: Atenție, aici intră și mezelurile! video - https://www.dcnews.ro/dr-mihaela-bilic-despre-cantitatea-de-carne-pe-care-o-putem-consuma-intr-o-saptamana-atentie-aici-intra-si-mezelurile-video_911103.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel