Dr. Mihaela Bilic: Analfabetismul emoțional îngrășă. Iată cum
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Sunt stări pe care nu e bine să le ignori, pentru că vei ajunge inconștient să le hrănești cu toată mâncarea din frigider
Sunt stări pe care nu e bine să le ignori, pentru că vei ajunge inconștient să le hrănești cu toată mâncarea din frigider
Ne îngrășăm pentru că nu ne recunoaștem și nu ne acceptăm emoțiile. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că dacă am fost „educați” ca adulți „să nu ne exprimăm emoțiile, asta nu înseamnă că ele nu există și nu se produc în interiorul ființei noastre”. Refuzul și neputința de a conștientiza ce simțim înseamnă analfabetism emoțional.

Obișnuiți să punem șabloane pe stările noastre sau pe ale celor din jur, de multe ori judecăm total greșit situația. Partea proastă este, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, că nu ne recunoaștem propriile emoții.

Și mai rău e, arată medicul, că îngrășatul e mai mult legat de emoții decât de foamea propriu-zisă. Măcar dacă am fi atenți la acele emoji, pe care le folosim atât de des pe telefoane, tablete sau calculatoare, ca să învățăm să recunoaștem stările și pe propria față și să ne oprim din drumul spre frigider.

Iar acesta e pericolul cel mai mare, pentru că anumite emoții te fac să mănânci peste măsură, adică te îngrașă! Care sunt acestea și ce trebuie să faci ca să nu mănânci emoțional, explică dr. Mihaela Bilic, pe DC MEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel