România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Dana Lascu | Publicat pe: 07 oct 2019 / 02:10
Dr Mădălina Grigoroiu, chirurgia toracică miniminvazivă, la Academia de Sănătate. Partea I
Dr Mădălina Grigoroiu. Foto: DC Medical
Dr Mădălina Grigoroiu, chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, invitată de astăzi de la Academia de Sănătate, va explica modul în care s-a trecut de la abordul clasic la chirurgia miniminvazivă. Emisiunea, din care astăzi vă prezentăm prima parte, va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Dr Mădălina Grigoroiu, chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, este fostă elevă a Clinicii Medicale din Fundeni și a profesorului Horvath. Ea vine astăzi la Academia de Sănătate pentru a detalia tendințele avangardiste în chirurgia toracică.

„Ne-am propus să abordăm mai multe fațete ale chirurgiei toracice de astăzi și ale spitalului modern, mai ales că Montsouris este unul dintre marile spitale ale Parisului. Și este un spital cu anumite caracteristici care-l încadrează, aș spune eu, în categoria spitalelor avangardiste, a celor care prefigurează medicina viitorului", a epxlicat academicianul dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Cei doi experți vor vorbi, în această primă parte despre cum s-a făcut deplasarea chirurgiei de la abordul clasic, de la abordul deschis, către miniminvaziv, schimbare care se petrece peste tot pe mapamond. De asemenea, vor detalia și necesitatea formării echipelor multidisciplinare de specialiști în jurul unui pacient, în condițiile în care în ziua de astăzi un singur medic, dintr-o singură specializare, nu mai poate acoperi toate complicațiile unei afecțiuni complexe precum cancerul, spre exemplu.

Emisiunea, din care astăzi vă prezentăm prima parte, va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro