Dr Lucian Eva: despre neurochirurgia făcută cu roboți, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr Lucian Eva. Foto: DC Medical
Dr Lucian Eva. Foto: DC Medical
Dr Lucian Eva, invitatul de luni, 30 decembrie, de la Academia de Sănătate, va explica cum se poate face neurochirurgia cu roboți. Prima parte a interviului de excepție va fi difuzată de la ora 11.00. simultan pe DC News și DC Medical.

Dr Lucian Eva este medic primar neurochirurg, manager al Spitalului Clinic de Urgență Prof dr Nicolae Oblu din Iași și șef de lucrări la Universitatea Apollonia din Iași.

El vine luni, 30 decembrie, la Academia de Sănătate pentru a explica, în prima parte a emisiunii, cum pot fi folosiți roboții în neurochirurgie – mai precis cum funcționează robotul Mazor pe care centrul de la Iași îl deține-, ce se poate opera efectiv, pas cu pas, cu acești roboți, care sunt limitările lor și ce beneficii aduc ei pacienților.

„Desigur vom discuta despre neurochirurgie. De la bun început vreau să precizez că la Spitalul Clinic de Urgență Prof dr Nicolae Oblu din Iași s-a constituit un adevărat Centru de excelență în neurochirurgie și, veți vedea în decursul celor două părți ale emisiunii, această titulatură are foarte mare justificare, în primul rând datorită dotării de excepție a Centrului, iar în al doilea, datorită colectivului de neurochirurgi și gamei de intervenții chirurgicale abordate de această echipă", a explicat academician dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Prima parte a interviului va fi transmisă de la ora 11.00, simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical. Ulterior va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel