Dr. Florin Chirculescu contestă ”diagnosticul” lui Raed Arafat în cazul Bălcești
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
chirculescu_florin sindicat medici
chirculescu_florin sindicat medici

Ministrul Sănătății a evitat să iasă în public după ce au izbucnit proteste legate de închiderea unor spitale, ca și secretarul de stat trimis de PDL, dr. Cristian Irimia. În schimb, l-au trimis pe subsecretarul de stat, Raed Arafat, care are o imagine bună și nu este asociat unui partid, să explice de ce se desființează unități medicale. Una dintre federațiile sindicale din domeniu, respectiv cea care reprezintă mai ales medicii din spitalele mari, a propus alternative la închiderea micilor spitale din localitățile izolate. De asemenea, pentru prima dată, se contestă o afirmație a lui Raed Arafat, dr. Florin Chirculescu punând în discuție ”diagnosticul” comisiei de anchetă a tragediei de la Bălcești.

“Considerăm că soluția pentru cadrele medicale din spitalele care au fost desființate nu poate fi mutarea lor la distanțe considerabile. Nu este o soluție să mutăm medici din zone defavorizate, în care este nevoie de asistență medicală de specialitate către orașele mari, unde nu există posturi libere. Obligându-i să facă zilnic naveta , îi determinăm să plece din țară. De aceea, considerăm că soluția ar trebui să fie înființarea unor unități medicale, fie că vorbim de centre de sănătate sau ambulatorii de specialitate exact în zonele unde s-au desființat spitalele”, a declarat dr. Florin Chirculescu, președintele Federației Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Democratice ale Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino” sunt de acord că este nevoie de o reformă a sistemului, însă consideră că toți pacienții au dreptul la asistență medicală și acces echitabil la serviciile medicale, așa cum spune Carta Europenă a Drepturile Pacienților.

“În acest context ne permitem să adresăm următoarele întrebări decidenților români. L-aș întreba pe dl. Subsecretar de Stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat care erau parametrii vitali ai pacientului decedat la Bălcești, astfel încât să putem afirma cu certitudine că era un caz irezolvabil? Jurământul lui Hipocrate permite unui medic să nu își examineze pacientul, dacă consideră că nu are șanse? ”, a spus dr. Florin Chirculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel