Dr Carmen Gherghinescu: efectele caniculei asupra inimii, la Interviurile DC News și DC Medical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog. Foto: DC NEWS
Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog. Foto: DC NEWS
Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, vine la Interviurile DC News și DC Medical ca să ne explice care sunt efectele caniculei asupra inimii, fie că e vorba de persoane cu boli cardiovasculare cunoscute sau de cele care nu au astfel de afectări. Emisiunea, una utilă tuturor, va transmisă marți, 16 iulie 2019, de la ora 11.00, simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Ca să facem o scurtă prezentare, vă spunem că dr Carmen Gherghinescu este medic primar cardiologie și medicină internă, Doctor în Științe Medicale, având competențe în ecocardiografie specială – transesofagiană, ecocardiografie de stres și ecocardiografie 4D.

S-a alăturat permanent echipei Secției de cardiologie din Spitalul Clinic Sanador din 2017, după o bogată experiență formată ca medic primar în Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni (1994-2000) și apoi în Clinica de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență București (2000-2017). De asemenea, Dr Carmen Gherghinescu a făcut parte din colectivul de cadre didactice al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

Nu în ultimul rând, specialistul are o îndelungată activitatate în imagistica bolilor cardiovasculare, în special în ecocardiografie și este autor de lucrări de specialitate pe această temă și organizator de cursuri în acest domeniu.

Subiecte fierbinți pentru o vară caniculară

Din această postură, dr Carmen Gherghinescu ne va explica cum îi afectează canicula pe cei care nu au probleme cu inima, dar și pe cei care au boli cardiovasculare, detaliind fiecare caz, cu particularitățile sale. Vorbim de toate bolile cardiovasculare, nu doar hipertensiune sau de tulburări de ritm cardiac.

Îi avantajează cumva pe hipertensivi canicula? Variațiile de temperatură, de la aer condiționat la aerul încins de afară, de la apa rece a mării la temperaturile ridicate de pe nisip, care sunt efectele asura organismului? Canicula e mai periculoasă pentru orășeni sau pentru cei de la țară? Ce mâncăm și ce bem vara ca să ușurăm efectele caniculei? Alcool, cafea, energizante, apă plată sau apă minerală, ce e mai bun pentru noi? Ce modificăm din stilul de viață în timpul verii, astfel încât să nu avem probleme cu inima din cauza căldurii? Ce e insolația și cum ne afectează, vara și nu numai? Care sunt greșelile cele mai frecvent făcute în sezonul estival? Cum se face prevenția vara și cum se modifică tratamentul cardiacilor? Ne ajută suplimentele alimentare cu minerale? Ce e interzis și ce e recomandat să faci în materie de sport în sezonul estival?

Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le aflați mâine, marți 16 iulie 2019, la ediția specială a Interviurilor DC News și DC Medical, emisiune utilă care va transmisă, de la ora 11.00, simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel